join Now
log In
لگوی باشگاه بدنسازی جیم فیت

ثبت نام کنید

ازحروف فارسی استفاده کنید
نام کاربری لاتین و بیش از سه حرف باشد
شماره شما صحیح نیست
سن شما مقول نیست
وزن صحیح را وارد کنید
قد شما مقول نیست
قبلا ثبت نام کردم

ورود به حساب

نام کاربری صحیح نمی باشد
شماره همراه را صحیح وارد کنید
هنوز ثبت نام نکردم!

باشه
اخطار

باشه
ثبت نظرات
با ثبت هر نظر 5 امتیاز دریافت کنید
سفارش برنامه تمرینی فقط با ۱۵۰ تومان
یک ظرف چوبی پر از پودر دارچین و چوب های دارچین در کنار ظرف

دارچین یکی از مواد اصلی در نان تست فرانسوی، قهوه و شیرینی های صبحانه، یک ادویه خوشمزه و مغذی است. نام علمی دارچین Cinnamomum zeylanicum است و از پوست داخلی درختان بومی سریلانکا می آید.

دارچین در دوران مصر باستان مورد استفاده قرار گرفته است و در حالی که زمانی کمیاب و ارزشمند بود، دارچین اکنون به راحتی در دسترس است. پزشکان باستانی از دارچین برای درمان سرفه، گرفتگی صدا و گلودرد استفاده می کردند.

دارچین با گرفتن ساقه درختان دارچین و خشک شدن آنها به شکل چوب دارچین ساخته می شود. این چوب ها را نیز می توان به پودر دارچین تبدیل کرد. قسمت روغنی دارچین که به آن بوی و طعمی شیرین و تند می بخشد، از سینامالدئید است. اعتقاد بر این است که این ترکیب علت فواید دارچین است.

فواید مصرف دارچین برای سلامتی

پاشیدن دارچین روی غذا نه تنها طعم شیرین و تند می دهد، بلکه می تواند تاثیر مثبتی بر سلامت شما نیز داشته باشد. 

در طب سنتی چینی، دارچین برای درمان دردهای شکمی، دیسمنوره، کاهش اشتها و اسهال استفاده می‌شود.

ممکن است به کاهش خطر سرطان کمک کند

دارچین سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است که از بدن شما در برابر آسیب اکسیداتیو که می تواند منجر به سرطان شود محافظت می کند. برای مثال، مطالعات نشان داده اند که دارچین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در سلول های روده بزرگ انسان عمل می کند و خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.

با دیابت و بیماری قلبی مبارزه می کند

دارچین همچنین دارای خواص زیادی است که می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به خصوص در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. یک مطالعه قدیمی به بررسی اثرات دارچین بر روی برخی از نشانگرها در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 پرداخت. کسانی که روزانه 6 گرم دارچین مصرف می کردند تری گلیسیرید، کلسترول LDL (نوع "بد") و کلسترول تام کاهش یافته بودند. در همین حال، کلسترول HDL یا نوع "خوب" آن ثابت ماند.

علاوه بر این، دارچین دارای اثرات ضد دیابتی و فواید قابل توجهی برای کنترل قند خون است.

انسولین هورمونی است که در انتقال قند از جریان خون به سلول ها نقش دارد تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد. افراد مبتلا به پیش دیابت یا دیابت مقاوم به انسولین هستند، به این معنی که انسولین نمی تواند کار خود را به خوبی انجام دهد.

مطالعات شواهد قوی برای توانایی دارچین در بهبود حساسیت به انسولین، کمک به عملکرد موثر هورمون و در نتیجه کمک به کاهش قند خون نشان می‌دهند.

از افزایش قند خون جلوگیری می کند

همچنین نشان داده شده است که دارچین افزایش قند خون را بعد از غذا کاهش می دهد. لوزالمعده بسیاری از آنزیم های گوارشی را آزاد می کند که بلافاصله پس از خوردن غذا شروع به تجزیه قند می کنند. مطالعات نشان می‌دهد که دارچین با این آنزیم‌ها تداخل می‌کند و باعث کاهش سرعت آزاد شدن کربوهیدرات‌ها در دستگاه گوارش می‌شود.

با عفونت ها مبارزه می کند

قدرت مبارزه با عفونت دارچین از جزء فعال اصلی آن یعنی سینامالدئید ناشی می شود. یک مطالعه قدیمی نشان داد که دارچین به عنوان روغن دارچین استفاده می‌شود، می‌تواند رشد باکتری‌هایی مانند لیستریا و سالمونلا را متوقف کند.

فواید درمانی دارچین

پزشکان جایگزین نیز خواص درمانی متعددی را به دارچین نسبت می دهند، به ویژه دارچین سیلان. از جمله شرایطی که اعتقاد بر این است که دارچین درمان می کند عبارتند از: 

دیابت
فشار خون بالا 
سندرم متابولیک
سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
عفونت های مخمری
عفونت های دهان
سرماخوردگی
رینیت آلرژیک

با این حال، توجه به این نکته مهم است که مقدار دارچین مورد نیاز به عنوان یک عامل محافظتی ناشناخته است و واکنش هر فرد متفاوت است. افزودن دارچین به رژیم غذایی خود نیز به طور خودکار وضعیت پزشکی شما را درمان نمی کند. شما همچنان باید از برنامه درمانی ارائه شده توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود پیروی کنید.

اکثر مطالعات روی دارچین از مقادیر زیادی دارچین برای مکمل استفاده کردند. این عمل ممکن است برای همه ایمن نباشد و مصرف دوزهای زیاد می تواند مشکل ساز باشد.

اما افزودن دارچین به غذاهایی مانند نان تست، ماست و چای راهی عالی برای افزودن طعم، ریزمغذی ها و آنتی اکسیدان ها به رژیم غذایی شماست. اگر می خواهید در مورد نحوه اضافه کردن دارچین بیشتر به برنامه غذایی خود راهنمایی کنید، با یک متخصص تغذیه صحبت کنید.

ارزش غذایی دارچین

یک قاشق غذاخوری دارچین حاوی 20 کالری، 6 گرم کربوهیدرات و 4 گرم فیبر است. حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین یا چربی نیست، اما سرشار از ریزمغذی های متعدد از جمله کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم است.

از آنجایی که مقدار کمی دارچین در دستور العمل ها تاثیر زیادی دارد، ممکن است از آن تقویت تغذیه ای قابل توجهی دریافت نکنید. غذاهای متنوع دیگری را در رژیم غذایی خود بگنجانید که سرشار از ریزمغذی ها هستند به جای اینکه برای این فواید به دارچین تکیه کنید.

انتخاب، آماده سازی و ذخیره سازی

دو نوع اصلی دارچین وجود دارد، دارچین سیلان و دارچین کاسیا. دارچین سیلان همچنین به عنوان دارچین "واقعی" شناخته می شود، جایی که دارچین کاسیا بیشتر در فروشگاه ها دیده می شود و بیشتر مردم آن را به عنوان دارچین آسیاب شده می شناسند. دارچین سیلان طعم ملایم تری نسبت به دارچین کاسیا دارد.

دارچین به عنوان یکی از محبوب ترین ادویه ها در پخت و پز، در رول ها و شیرینی های دارچین کلاسیک و همچنین غذاهای صبحانه مانند نان تست فرانسوی و بلغور جو دوسر استفاده می شود. همچنین در بسیاری از غذاهای خوش طعم مانند غذاهای مرغ و بره با الهام از خاورمیانه استفاده می شود. دارچین اغلب با میوه هایی مانند سیب، گلابی و پرتقال در پخت ترکیب می شود و به دلیل طعم تند و شیرین آن در نوشیدنی های سلامتی مانند چای دارچین و شیر طلایی زردچوبه استفاده می شود.

اکثر دارچین هایی که از فروشگاه ها می خرید دارچین کاسیا است که دارای عطر و طعم شیرین، گرم و تند است. می توانید از دارچین کاسیا برای تمام نیازهای دارچینی خود استفاده کنید یا بسته به دستور پخت خود، انواع مختلف دارچین را امتحان کنید. دارچین سیلان برای شیرینی و کیک مفید است. همچنین می توانید چوب دارچین را برای طعم دادن به بلغور جو دوسر در حین پختن روی اجاق گاز بخرید یا به چای گیاهی اضافه کنید.

دارچین را باید در مکانی تاریک، خنک و خشک و ترجیحاً دور از آفتاب و گرما نگهداری کنید. وقتی دارچین به خوبی بسته شود، می تواند چند سال دوام بیاورد، اما ممکن است با گذشت زمان مقداری طعم خود را از دست بدهد.

عوارض جانبی احتمالی

آلرژی به دارچین نادر است، اما علائم آلرژی به دارچین شامل قرمزی و تحریک پوست است. مصرف زیاد دارچین ممکن است باعث تحریک دهان و لب شود

در صورت داشتن مشکلات کبدی یا کلیوی، مصرف مقادیر زیاد دارچین کاسیا ممکن است سمی باشد، اما مقدار معمولی که خورده می شود آنقدر کم است که مشکلی ایجاد نمی کند.

در حالی که استفاده روزانه از دارچین آسیاب شده در دستور العمل ها منع مصرف ندارد، اگر دارو مصرف می کنید و می خواهید از مکمل های دارچین برای درمان استفاده کنید، حتما با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. مکمل‌های دارچین ممکن است اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای دیابت، رقیق‌کننده‌های خون و داروهای قلب را تغییر دهند.

  • جیم فیت
  • 1402/05/14

0 نظر

  • ارسال نظر
    برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
    ارسال