join Now
log In
لگوی باشگاه بدنسازی جیم فیت

ثبت نام کنید

ازحروف فارسی استفاده کنید
نام کاربری لاتین و بیش از سه حرف باشد
شماره شما صحیح نیست
سن شما مقول نیست
وزن صحیح را وارد کنید
قد شما مقول نیست
قبلا ثبت نام کردم

ورود به حساب

نام کاربری صحیح نمی باشد
شماره همراه را صحیح وارد کنید
هنوز ثبت نام نکردم!

باشه
اخطار

باشه
ثبت نظرات
با ثبت هر نظر 5 امتیاز دریافت کنید
سفارش برنامه تمرینی فقط با ۱۵۰ تومان
پودر پرتئین نخود در یک قاشق چوبی

پروتئین نخود در مقابل پروتئین آب پنیر: کدام یک بهتر است؟

پودرهای پروتئینی یکی از محبوب ترین مکمل ها هستند.

تولید کنندگان پودر پروتئین را از منابع مختلف حیوانی و گیاهی تولید می کنند.

پروتئین وی یکی از محبوب ترین انواع آن است. این پروتئین تهیه شده از شیر گاو است، بنابراین مبتنی بر حیوان است.

با این حال، محبوبیت پروتئین نخود و سایر پودرهای پروتئین گیاهی به طور پیوسته در حال افزایش است.

این مقاله پودرهای پروتئین نخود و وی را با هم مقایسه می کند و پیشنهاداتی را برای تعیین اینکه کدام یک برای شما بهترین است ارائه می دهد.

مقایسه پروتئین نخود و پروتئین وی

تولیدکنندگان با استخراج پروتئین از غذاهای کامل و سپس تغلیظ و آماده سازی آن به شکل پودر، پودر پروتئین را تولید می کنند.

بسته به نوع خاص مکمل، سازندگان از تکنیک های مختلفی برای جداسازی پروتئین مورد نظر استفاده می کنند. اینها ممکن است شامل افزودن آنزیم ها و اسید و استفاده از فرآیندهای فیلتر اضافی باشد.

منبع پروتئین های مورد استفاده برای پودرهای پروتئین نخود و وی یکی از بزرگترین تفاوت های این دو است.

پروتئین وی از آب پنیر، یک محصول جانبی شیری رنگ که در طول فرآیند پنیرسازی باقی می ماند، جدا می شود. از آنجایی که از شیر می آید، بیشتر پودر پروتئین آب پنیر حاوی لاکتوز (قند شیر) است.

پروتئین نخود گیاهی و فاقد لاکتوز است. از حبوبات جدا شده است (به ویژه نخود زرد).

در زیر چند تفاوت قابل توجه بین پودرهای پروتئین نخود و وی آورده شده.

 
پودر نوع منبع پردازش طعم  بافت لاکتوز گلوتن
پروتئین نخود گیاهی نخود جداسازی مکانیکی خام و خاکی بافت صاف و کرمی ندارد ندارد
پروتئین وی حیوانی شیر جداسازی شیمیایی ملایم و شیری مایع شیری رقیق ممکن است حاوی لاکتوز باشد ممکن است اضافه شده باشد

مقایسه پروتئین نخود و پروتئین وی

آلرژن ها

در حالی که بسیاری از انواع پروتئین وی حاوی مواد حساسیت‌زا مانند لاکتوز و گلوتن هستند، بیشتر انواع پروتئین نخود فاقد همه رایج‌ترین آلرژن‌ها هستند.

این ممکن است نخود و سایر پودرهای پروتئین گیاهی را به انتخابی مطلوب برای افراد مبتلا به آلرژی غذایی یا کسانی که از لبنیات یا رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی می کنند تبدیل کند.

افراد مبتلا به آلرژی یا عدم تحمل گلوتن و لبنیات ممکن است متوجه شوند که پودر پروتئین نخود راحت تر هضم می شود. هنگامی که به جای پروتئین وی از آن استفاده می کنند، ممکن است کمتر احساس نفخ کنند.

شباهت ها

پودرهای پروتئین نخود و وی کاملاً با یکدیگر متفاوت نیستند. آنها شباهت هایی با هم دارند.

برای شروع، هر دو منبع عالی پروتئین هستند.

هیچ کدام طعم یا بافت قابل توجهی ندارند، اما هر دو فوق العاده همه کاره هستند و به راحتی با سایر غذاها و نوشیدنی ها مخلوط می شوند.

مردم اغلب آنها را با مخلوط کردن پودر در یک شیک با استفاده از مایعی مانند آب یا شیر مصرف می کنند.

همچنین می توانید آنها را به اسموتی ها، بلغور جو دوسر، کلوچه ها، پنکیک ها و بسیاری از غذاها و نوشیدنی های دیگر اضافه کنید.

خلاصه
پروتئین وی از شیر بدست می آید و محصول جانبی پنیرسازی است، در حالی که پروتئین نخود از نخود زرد خرد شده به دست می آید. هر دو منبع عالی پروتئین هستند که می توانید به راحتی به غذاها و نوشیدنی های مختلف اضافه کنید.

مقایسه ارزش غذایی

در زیر ارزش غذایی برای 30 گرم پیمانه نخود و پودر پروتئین وی آورده شده است.

 
  پروتئین نخود پروتئین وی
کالری 120 118
پروتئین 22.5 گرم 27 گرم
کربوهیدرات 1.5 گرم 1 گرم
چربی 2.25 گرم کمتر از 1 گرم
کلسترول 0 گرم 0.011 گرم
فیبر 1.5 گرم 0 گرم
شکر 0 گرم 0 گرم
سدیم 15 درصد از ارزش روزانه (DV) 2 درصد از DV
کلسیم 7% DV DV 10%
پتاسیم 1% از DV 4% از DV
آهن 42% از DV 0% از DV

مقایسه ارزش غذایی پروتئین وی و نخود

پودرهای پروتئین نخود و وی هر دو منابع غنی از پروتئین هستند، اگرچه پودر وی کمی بیشتر پروتئین دارد.

آنها همچنین دارای کربوهیدرات، چربی، فیبر و قند نسبتاً کمی هستند.

از آنجایی که پروتئین وی از شیر ساخته شده است، کلسیم و پتاسیم بیشتری دارد. از طرفی پروتئین نخود دارای آهن بیشتری است. حبوبات، از جمله نخود فرنگی، منبع بسیار خوبی از این ماده مغذی هستند.

علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که برخی از اجزای نخود و آب پنیر ممکن است خواص مفیدی داشته باشند. این ترکیبات گیاهی ممکن است دارای مزایای سلامتی مختلفی مانند عمل به عنوان آنتی اکسیدان و مبارزه با بیماری باشند.

هنوز مشخص نیست که دقیقاً چه تعداد ترکیب در پودرهای پروتئین فرآوری شده وجود دارد و چگونه بر سلامت انسان تأثیر می گذارد.

محتوای پروتئین

نخود و آب پنیر حاوی مقادیر مشابهی پروتئین هستند. هر دو منبع عالی آن هستند. با این حال، پودر پروتئین وی در هر وعده حاوی چند گرم پروتئین بیشتر از پودر نخود است.

با این حال، محتوای دقیق پروتئین بین برندها متفاوت است و به اندازه اسکوپ یا وعده ای که برند پیشنهاد می کند بستگی دارد.

این اطلاعات در برچسب حقایق تغذیه هر مکمل ذکر شده است.

اگرچه نخود و آب پنیر هر دو غنی از پروتئین هستند، انواع پروتئین موجود در آنها می تواند متفاوت باشد.

به طور کلی، منابع حیوانی پروتئین، مانند وی، برای بدن راحت‌تر جذب می‌شود و در فعالیت‌های عضله‌سازی استفاده می‌شود.

اینکه بدن چقدر خوب و با چه سرعتی پروتئین را هضم می کند و از آن استفاده می کند، ارتباط زیادی با آمینو اسیدهای خاص موجود در آن دارد.

آمینو اسید

آمینو اسیدها اجزای سازنده پروتئین هستند. 9 مورد از آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن ضروری نامیده می شوند. این بدان معناست که بدن نمی تواند آنها را به تنهایی تولید کند و در عوض باید آنها را در رژیم غذایی خود مصرف کنید.

پودر پروتئین وی یک پروتئین کامل در نظر گرفته می شود زیرا حاوی تمام 9 اسید آمینه ضروری است. حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای آمینه با زنجیره شاخه ای ضروری (BCAAs) لوسین، ایزولوسین و والین است.

از نظر محتوای اسید آمینه ضروری، پروتئین وی یکی از بهترین منابع پروتئینی است.

پروتئین نخود همچنین حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است. با این حال، فقط مقادیر بسیار کمی متیونین دارد، که یکی از 9 مورد ضروری است.

بنابراین، برخی از پودرهای پروتئین نخود ممکن است با تعریف پروتئین کامل مطابقت نداشته باشند.

با این حال، در مقایسه با سایر منابع گیاهی پروتئین، پروتئین نخود منبع خوبی از اسیدهای آمینه ضروری است. در واقع، حتی حاوی مقدار بیشتری از اسیدهای آمینه ضروری خاص، مانند هیستیدین و فنیل آلانین، نسبت به پروتئین وی در هر وعده است.

اگر نگران دریافت نکردن تمام آمینو اسیدهای ضروری از پروتئین نخود هستید، یک گزینه این است که پودر پروتئین نخود را با انواع دیگر پروتئین های گیاهی که حاوی 9 پروتئین ضروری هستند، مخلوط کنید.

خلاصه
اکثر پودرهای پروتئین نخود و وی بیش از 20 گرم پروتئین در هر وعده ارائه می دهند، اما با سطوح مختلف اسیدهای آمینه ضروری. پروتئین وی حاوی کلسترول، کلسیم و پتاسیم بیشتری است. پروتئین نخود دارای فیبر و آهن بیشتری است.

مردم برای چه از آنها استفاده می کنند

مردم به دلایل زیادی از پودرهای پروتئینی استفاده می کنند.

برخی از محبوب ترین دلایل ایجاد قدرت، ترمیم بافت و حفظ ذخایر عضلانی در بدن است.

مردم همچنین از آنها به عنوان جایگزین وعده های غذایی، برای افزایش مصرف پروتئین و حتی برای کمک به کاهش وزن استفاده می کنند.

اثربخشی برای افزایش عضله

پودرهای پروتئینی بیشترین تأثیر را در افزایش عضله در افرادی که رژیم غذایی آنها فاقد پروتئین است دارد.

از سوی دیگر، افرادی که رژیم غذایی آنها از قبل حاوی پروتئین کافی است ممکن است هیچ تغییر قابل توجهی را متوجه نشوند.

وقتی نوبت به این می رسد که کدام نوع پودر پروتئین برای عضله سازی بهتر است، ممکن است به نظر برسد که وی به دلیل محتوای اسید آمینه اش از نخود بهتر است.

با این حال، مطالعات تحقیقاتی متعدد در چند سال گذشته نشان داده است که پودرهای پروتئین نخود و وی زمانی که افراد پس از تمرینات با شدت و مقاومت بالا از آنها استفاده می کنند، نتایج مشابهی برای حجم و ریکاوری عضلات دارند.

اثربخشی برای کاهش وزن

یک مطالعه کوچک در مردان نشان داد که مکمل های پروتئین نخود و وی اثرات مشابهی بر اشتها و دریافت غذا دارند. تفاوت‌های قابل‌توجهی بین منابع حیوانی و گیاهی پروتئین وجود نداشت.

در واقع، برخی از مطالعات حتی دریافته‌اند که پودرهای پروتئین وی تأثیر کمی بر کاهش وزن دارند.

برخی از مطالعات قدیمی شواهدی یافتند که نشان می‌دهد پروتئین نخود می‌تواند اثرات بیشتری بر اشتها و احساس سیری نسبت به پروتئین وی داشته باشد. هر دوی این عوامل از نظر تئوری می توانند بر کاهش وزن تأثیر بگذارند.

با این حال، سایر مطالعات نشان دادند که مکمل های پروتئین نخود هیچ تاثیر قابل توجهی بر اشتها ندارند.

یکی از دلایل بالقوه ای که پروتئین نخود می تواند به افراد کمک کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنند ممکن است محتوای فیبر بالای آن باشد.

بنابراین، دانشمندان باید تحقیقات بیشتری را انجام دهند تا به طور کامل بفهمند که چگونه پودرهای پروتئین نخود و وی بر موارد خاصی مانند افزایش عضله و کاهش وزن تأثیر می‌گذارند.

خلاصه
برای افزایش عضله، پودرهای پروتئینی در افرادی که رژیم غذایی آنها در حال حاضر فاقد پروتئین است، مؤثرتر است. دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد استفاده از پودر پروتئین برای کاهش وزن انجام دهند.

عوامل دیگری که باید در نظر گرفته شوند

اگرچه مطالعات نشان نداده اند که پروتئین نخود به طور قابل توجهی بهتر از پروتئین وی برای عضله سازی یا کاهش وزن است، اما ممکن است مزایای دیگری برای گروه های خاصی از افراد داشته باشد.

به عنوان مثال، پودر پروتئین نخود برای افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی می کنند، انتخاب مناسبی است، در حالی که پودر پروتئین وی این گونه نیست.

برخی افراد همچنین پروتئین نخود را پایدارتر از پروتئین وی می دانند زیرا رشد نخود فرنگی نسبت به پرورش گاو اثرات زیست محیطی بسیار کمتری دارد.

با این حال، پودرهای پروتئین نخود به اندازه پودرهای پروتئین وی رایج نیستند و یافتن آنها در برخی فروشگاه ها سخت تر است.

به علاوه، برخی از مارک های پودر پروتئین نخود ارگانیک ممکن است گران تر از پودر وی باشند.

مانند تمام مکمل های غذایی، محصولات پروتئین نخود و وی می توانند بین برندها و انواع آنها بسیار متفاوت باشند. همیشه به دنبال محصولات باکیفیت باشید که تعداد افزودنی ها را محدود می کند.

خلاصه
برای گیاهخواران، افراد مبتلا به آلرژی، یا کسانی که روی انتخاب محصول پایدارتر تمرکز می کنند، پودر پروتئین نخود ممکن است بهترین باشد. برای افرادی که به دنبال گزینه ای مقرون به صرفه و قابل اعتماد هستند، پروتئین وی  ممکن است بهتر عمل کند.

در نتیجه

پودرهای پروتئین نخود و وی مکمل های مفیدی برای افرادی هستند که رژیم غذایی آنها فاقد پروتئین است و یا برای افرادی که نیاز به پروتئین فوق العاده بالایی دارند.

هر نوع پودر پروتئین مقادیر خوبی از پروتئین و انواع اسیدهای آمینه ضروری را فراهم می کند.

اگر می خواهید بین پودرهای پروتئین نخود و وی یکی را انتخاب کنید، نکات کلیدی که ممکن است بخواهید در نظر بگیرید شامل بودجه، محدودیت های غذایی و ترجیحات شخصی شما می شود.

  • جیم فیت
  • 1402/12/18

0 نظر

  • ارسال نظر
    برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
    ارسال