join Now
log In
لگوی باشگاه بدنسازی جیم فیت

ثبت نام کنید

ازحروف فارسی استفاده کنید
نام کاربری لاتین و بیش از سه حرف باشد
شماره شما صحیح نیست
سن شما مقول نیست
وزن صحیح را وارد کنید
قد شما مقول نیست
قبلا ثبت نام کردم

ورود به حساب

نام کاربری صحیح نمی باشد
شماره همراه را صحیح وارد کنید
هنوز ثبت نام نکردم!

باشه
اخطار

باشه
ثبت نظرات
با ثبت هر نظر 5 امتیاز دریافت کنید
سفارش برنامه تمرینی فقط با ۱۵۰ تومان
دانه های گشنیز در کاسه چوبی در کنار برگ تازه گشنیز

8 خاصیت شگفت انگیز گشنیز برای سلامتی

گشنیز یک گیاه معطر و سرشار از آنتی اکسیدان است که کاربردهای آشپزی و خواص زیادی برای سلامتی دارد. می تواند به کاهش قند خون، مبارزه با عفونت ها و ارتقای سلامت قلب، مغز، پوست و گوارش کمک کند.

گشنیز گیاهی است که معمولاً برای افزودن طعم به غذاهای بین‌المللی استفاده می‌شود. این گیاه از گونه Coriandrum sativum است و به خانواده‌ی جعفری، هویج و کرفس تعلق دارد.

این گیاه به جعفری چینی نیز معروف است.

بسیاری از مردم از گشنیز در غذاهایی مانند سوپ و سالسا و همچنین غذاهای هندی، خاورمیانه و آسیایی مانند کاری و ماسالا استفاده می کنند. برگ گشنیز اغلب به صورت خام استفاده می شود، در حالی که از دانه ها به صورت خشک یا آسیاب شده استفاده می شود.

برای جلوگیری از سردرگمی، این مقاله به قسمت های خاص گیاه گشنیز اشاره می کند.

در اینجا 8 خاصیت چشمگیر گشنیز برای سلامتی آورده شده است.

1. ممکن است به کاهش قند خون کمک کند

قند خون بالا یک عامل خطر برای دیابت نوع 2 است.

دانه ها، عصاره و روغن گشنیز همگی ممکن است به کاهش قند خون کمک کنند. در واقع، افرادی که قند خون پایین دارند یا داروهای دیابت مصرف می کنند، باید در مصرف گشنیز احتیاط کنند، زیرا در کاهش قند خون بسیار موثر است.

مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که دانه‌های گشنیز با افزایش فعالیت آنزیمی که به حذف قند از خون کمک می‌کند، قند خون را کاهش می‌دهد.

مطالعه‌ای روی موش‌های مبتلا به چاقی و قند خون بالا نشان داد که یک دوز واحد (9.1 میلی‌گرم به ازای هر پوند از وزن بدن یا 20 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم) عصاره دانه گشنیز، قند خون را تا 4 میلی‌مول در لیتر در 6 ساعت کاهش می‌دهد، مشابه اثرات داروی قند خون گلی بن کلامید.

یک مطالعه مشابه نشان داد که دوز مشابه عصاره دانه گشنیز باعث کاهش قند خون و افزایش ترشح انسولین در موش‌های مبتلا به دیابت در مقایسه با حیوانات کنترل (حیواناتی که به آنها عصاره گشنیز داده نشده) می‌شود.

خلاصه
گشنیز ممکن است با فعال کردن آنزیم های خاص قند خون را کاهش دهد. در واقع، آنقدر قدرتمند است که افراد مبتلا به قند خون پایین باید با احتیاط از آن استفاده کنند.

2. سرشار از آنتی اکسیدان های تقویت کننده سیستم ایمنی است

گشنیز چندین آنتی اکسیدان دارد که از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کند.

نشان داده شده است که آنتی اکسیدان های آن با التهاب در بدن شما مبارزه می کنند.

این ترکیبات شامل ترپینن، کوئرستین و توکوفرول ها هستند که ممکن است اثرات ضد سرطانی، تقویت کننده سیستم ایمنی و محافظت کننده عصبی داشته باشند.

یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در عصاره دانه گشنیز التهاب را کاهش داده و رشد سلول های سرطانی ریه، پروستات، سینه و روده بزرگ را کند می کند.

خلاصه
گشنیز سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی، ضد سرطانی، ضد التهابی و محافظت کننده عصبی را نشان می دهد.

3. ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد

برخی از مطالعات حیوانی و لوله آزمایش نشان می دهد که گشنیز ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد.

به نظر می رسد عصاره گشنیز به عنوان یک ادرارآور عمل می کند و به بدن شما کمک می کند تا سدیم و آب اضافی را دفع کند. این ممکن است فشار خون شما را کاهش دهد.

برخی تحقیقات نشان می دهد که گشنیز ممکن است به کاهش کلسترول نیز کمک کند. یک مطالعه نشان داد که موش‌هایی که دانه‌های گشنیز داده بودند، کاهش قابل توجهی در کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) را تجربه کردند.

علاوه بر این، بسیاری از مردم متوجه می شوند که خوردن گیاهان و ادویه های تند مانند گشنیز به آنها کمک می کند تا مصرف سدیم خود را کاهش دهند، که ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد.

در جمعیت‌هایی که مقادیر زیادی گشنیز، در میان سایر ادویه‌ها مصرف می‌کنند، میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی کمتر است - به‌ویژه در مقایسه با افرادی که از رژیم غذایی غربی استفاده می‌کنند، که نمک و شکر بیشتری دارند.

خلاصه
گشنیز ممکن است با کاهش فشار خون و کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول HDL (خوب) از قلب شما محافظت کند. به نظر می رسد رژیم غذایی غنی از ادویه با خطر کمتر بیماری قلبی مرتبط است.

4. ممکن است از سلامت مغز محافظت کند

بسیاری از بیماری های مغزی، از جمله پارکینسون، آلزایمر و ام اس، با التهاب مرتبط هستند.

خواص ضد التهابی گشنیز ممکن است در برابر این بیماری ها از شما محافظت کند.

یک مطالعه روی موش ها نشان داد که عصاره گشنیز در برابر آسیب سلول های عصبی بدنبال تشنج های ناشی از دارو محافظت می کند(احتمالاً به دلیل خواص آنتی اکسیدانی آن).

یک مطالعه دیگر روی موش ها نشان داد که برگ گشنیز حافظه را بهبود می بخشد و نشان می دهد که این گیاه ممکن است برای بیماری آلزایمر کاربرد داشته باشد.

گشنیز همچنین ممکن است به مدیریت اضطراب کمک کند.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که عصاره گشنیز تقریباً به اندازه دیازپام، یک داروی رایج اضطراب، در کاهش علائم این بیماری موثر است.

به خاطر داشته باشید که تحقیقات انسانی مورد نیاز است.

خلاصه
آنتی اکسیدان های موجود در گشنیز ممکن است التهاب مغز را کاهش دهد، حافظه را بهبود بخشد و علائم اضطراب را کاهش دهد، اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

5. ممکن است هضم و سلامت روده را تقویت کند

روغن استخراج شده از دانه های گشنیز ممکن است هضم سالم را تسریع و تقویت کند.

یک مطالعه 8 هفته ای روی 32 فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نشان داد که 30 قطره از یک داروی گیاهی حاوی گشنیز که سه بار در روز مصرف می شود به طور قابل توجهی درد شکم، نفخ و ناراحتی را در مقایسه با گروه دارونما کاهش می دهد (منبع معتبر).

عصاره گشنیز به عنوان یک محرک اشتها در طب سنتی ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک تحقیق انجام شده بر روی موش‌ها نشان داد که مصرف عصاره گشنیز باعث افزایش اشتها در این حیوانات، در مقایسه با گروه کنترل که آب یا ماده‌ای اضافی دریافت نمی‌کنند می‌شود. (منبع معتبر).

خلاصه
گشنیز ممکن است علائم گوارشی ناخوشایند مانند نفخ و ناراحتی را که اغلب در افراد مبتلا به IBS تجربه می‌کنند، کاهش دهد. همچنین ممکن است اشتها را در برخی افراد افزایش دهد.

6. ممکن است با عفونت ها مبارزه کند

گشنیز حاوی ترکیبات ضد میکروبی است که ممکن است به مبارزه با برخی عفونت ها و بیماری های ناشی از غذا کمک کند.

دودسنال، یک ترکیب موجود در گیاه گشنیز، ممکن است با باکتری‌هایی مانند سالمونلا که می‌توانند به مسمومیت غذایی منجر شوند، مبارزه کند و این باعث می‌شود که غذاها از خطرات آلودگی با این باکتری‌ها محافظت شوند.

علاوه بر این، یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که دانه‌های گشنیز از جمله ادویه‌های هندی هستند که می‌توانند با باکتری‌های مسئول عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) مبارزه کنند (منبع معتبر).

مطالعات دیگر نشان می دهد که روغن گشنیز به دلیل توانایی آن در مبارزه با بیماری های ناشی از غذا و عفونت های بیمارستانی باید در فرمولاسیون های ضد باکتری استفاده شود.

خلاصه
گشنیز دارای اثرات ضد میکروبی است که ممکن است به مبارزه با بیماری های ناشی از غذا و عوامل بیماری زا مانند سالمونلا کمک کند.

7. ممکن است از پوست شما محافظت کند

گشنیز ممکن است چندین فایده برای پوست داشته باشد، از جمله در درمان بثورات خفیف مانند درماتیت.

در یک مطالعه، عصاره آن به تنهایی قادر به درمان بثورات پوشک در نوزادان نبود، اما می‌توان آن را در کنار سایر ترکیبات تسکین‌دهنده به عنوان یک درمان جایگزین استفاده کرد.

مطالعات دیگر اشاره می‌کنند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عصاره گشنیز ممکن است به جلوگیری از آسیب سلولی که می‌تواند منجر به تسریع پیری پوست شود، و همچنین آسیب‌های پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش B کمک کند.

علاوه بر این، بسیاری از مردم از آب برگ گشنیز برای بیماری های پوستی مانند آکنه، رنگدانه، چربی یا خشکی استفاده می کنند. با این وجود، تحقیقات در مورد این کاربردها وجود ندارد.

خلاصه
گشنیز حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است از پوست شما در برابر پیری و آسیب های خورشید محافظت کند. همچنین ممکن است به درمان بثورات پوستی خفیف کمک کند.

8. می توان به راحتی آن را به رژیم غذایی خود اضافه کرد

تمام قسمت های گیاه Coriandrum sativum خوراکی است، اما طعم دانه ها و برگ های آن بسیار متفاوت است. در حالی که دانه‌های گشنیز طعم خاکی دارند، برگ‌های آن تند و مرکبات مانند هستند - اگرچه برخی افراد طعم صابون را احساس می‌کنند.

می‌توان دانه‌های کامل را به مواد غذایی پخته شده، سبزیجات ترشی، مالش، سبزیجات خرد شده و غذاهای پخته شده با عدس اضافه کرد. گرم کردن آنها عطر آنها را آزاد می‌کند و پس از آن می‌توان آنها را برای استفاده در مواد نانوایی و دستورهای پخت مورد نیاز آسیاب کرد.

همچنین، برگ گشنیز - که به آن گشنیز نیز می‌گویند - برای تزئین سوپ یا استفاده در سالاد، ماکارونی سرد، عدس، سالسا گوجه فرنگی تازه یا غذاهای رشته‌فرنگی تایلندی مناسب است. همچنین می‌توانید آن را با سایر مواد مانند سیر، بادام زمینی، شیر نارگیل و آب لیمو پوره کنید تا خمیری برای بوریتو، سالسا یا ماریناد تهیه کنید.

خلاصه
دانه ها و برگ های گشنیز هر دو برای پخت و پز روزمره مفید هستند، اما طعم های بسیار متفاوتی را ارائه می دهند که بهترین کاربرد آنها را تعیین می کند.

در نتیجه

گشنیز یک گیاه معطر و سرشار از آنتی اکسیدان است که کاربردهای آشپزی و فواید زیادی برای سلامتی دارد.

ممکن است به کاهش قند خون، مبارزه با عفونت ها و ارتقای سلامت قلب، مغز، پوست و دستگاه گوارش کمک کند.

شما به راحتی می توانید دانه یا برگ گشنیز - که گاهی اوقات به نام گشنیز شناخته می شود - را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

به خاطر داشته باشید که بسیاری از مطالعات فوق از عصاره های غلیظ استفاده می کنند، که تشخیص اینکه چه مقدار دانه یا برگ گشنیز برای بهره مندی از فواید مشابه نیاز دارید را دشوار می کند.

  • جیم فیت
  • 1403/01/15

0 نظر

  • ارسال نظر
    برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
    ارسال