join Now
log In
لگوی باشگاه بدنسازی جیم فیت

ثبت نام کنید

ازحروف فارسی استفاده کنید
نام کاربری لاتین و بیش از سه حرف باشد
شماره شما صحیح نیست
سن شما مقول نیست
وزن صحیح را وارد کنید
قد شما مقول نیست
قبلا ثبت نام کردم

ورود به حساب

نام کاربری صحیح نمی باشد
شماره همراه را صحیح وارد کنید
هنوز ثبت نام نکردم!

باشه
اخطار

باشه
ثبت نظرات
با ثبت هر نظر 5 امتیاز دریافت کنید
سفارش برنامه تمرینی فقط با ۱۵۰ تومان
بشقاب با مرغ بو داده

آیا مرغ سالم است؟ تغذیه، فواید و نکات

مرغ یکی از محبوب ترین انواع گوشت است. زیرا نه تنها به طور گسترده در دسترس است و تهیه آن آسان است، بلکه به راحتی در تعداد زیادی از دستور پخت ها و انواع مختلف یافت می شود.

با این حال، اگرچه مرغ یک غذای اصلی رایج است، اما ممکن است در مورد سالم بودن آن مطمئن نباشید.

این مقاله به بررسی چند مورد از فواید و مضرات مرغ می پردازد تا مشخص شود که آیا مرغ برای شما مفید است یا خیر.

ارزش غذایی مرغ

مرغ سرشار از انواع مواد مغذی مهم از جمله پروتئین، نیاسین، سلنیوم و فسفر است.

یک وعده 3 اونس (85 گرم) سینه مرغ حاوی:

کالری: 122
پروتئین: 24 گرم
چربی: 3 گرم
کربوهیدرات: 0 گرم
نیاسین: 51 درصد از ارزش روزانه (DV)
سلنیوم: 36 درصد از DV
فسفر: 17 درصد از DV
(ویتامین B6): 16٪ از DV
(ویتامین B12): 10٪ از DV
ریبوفلاوین: 9 درصد DV
روی: 7 درصد از DV
تیامین: 6٪ از DV
پتاسیم: 5 درصد از DV
مس: 4 درصد DV

 

پروتئین، به ویژه، برای ساخت و ترمیم بافت ها و حفظ توده عضلانی ضروری است.

در همین حال، سلنیوم یک ماده معدنی کمیاب است که برای عملکرد مناسب ایمنی، سلامت تیروئید و باروری ضروری است.

مرغ همچنین سرشار از ویتامین های گروه B مانند نیاسین و ویتامین های B6 و B12 است که نقش اصلی در تولید انرژی، سنتز DNA و سلامت مغز دارند.

خلاصه
مرغ منبع عالی بسیاری از مواد مغذی کلیدی از جمله پروتئین، نیاسین، سلنیوم و فسفر است.

فواید گوشت مرغ

مرغ سرشار از مجموعه ای از مواد مغذی مهم است و می تواند یک مکمل عالی برای یک رژیم غذایی سالم و کامل باشد.

با توجه به اینکه مرغ کالری کمی دارد اما پروتئین بالایی دارد، اگر این هدف برای شما باشد، ممکن است به ویژه برای کاهش وزن مفید باشد.

مطالعات نشان می دهد که افزایش مصرف پروتئین ممکن است احساس سیری را افزایش دهد، کاهش وزن را افزایش دهد و به حفظ توده بدون چربی بدن کمک کند.

زمانی که پروتئین با تمرینات مقاومتی همراه شود، می تواند به رشد عضلانی نیز کمک کند.

علاوه بر این، پروتئین در متابولیسم کلسیم نقش دارد و برای بهینه سازی سلامت استخوان ها مهم است.

خلاصه
مرغ بسیار مغذی است و منبع خوبی از پروتئین است. افزودن مرغ به رژیم غذایی ممکن است به کاهش وزن، رشد عضلات و سلامت استخوان کمک کند.

مضرات مصرف مرغ

همه انواع مرغ یکسان پخته نمی شوند.

برای مثال، انواع سرخ‌شده و نان‌شده مانند ناگت‌های مرغ، مرغ ذرت بو داده، و گوشت مرغ معمولاً سرشار از چربی‌های ناسالم، کربوهیدرات‌ها و کالری هستند.

برخی از انواع مرغ نیز به شدت فرآوری شده اند.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف گوشت فرآوری شده ممکن است با خطر بالاتر بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و انواع خاصی از سرطان مرتبط باشد.

گوشت های فرآوری شده همچنین ممکن است حاوی مقادیر زیادی سدیم و مواد نگهدارنده باشند.

نشان داده شده است که کاهش مصرف سدیم به کاهش سطح فشار خون کمک می کند، به خصوص در افراد مبتلا به فشار خون بالا .

علاوه بر این، برخی از نگهدارنده‌های موجود در گوشت‌های فرآوری‌شده، مانند نیتریت‌ها، می‌توانند به تشکیل ترکیبات سرطان‌زا کمک کنند.

خلاصه
مرغ سرخ شده و سوخاری ممکن است دارای چربی های ناسالم، کربوهیدرات و کالری بیشتری باشد. انواع خاصی از مرغ نیز به شدت فرآوری می شوند و مصرف گوشت فرآوری شده با اثرات منفی بر سلامتی همراه است.

دستور پخت سالم مرغ

برخی از روش های متداول تهیه مرغ سالم تر از بقیه هستند.

در اینجا تعدادی از بهترین انتخاب ها وجود دارد:

  • مرغ کبابی. مرغ کبابی می تواند راهی سریع و سالم برای افزایش مصرف پروتئین شما باشد. برای کمک به کامل کردن وعده غذایی خود، مقداری سبزیجات را روی کباب بریزید.
  • مرغ پخته در فر. پختن مرغ یک گزینه عالی برای شام شب است، به خصوص اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید. مرغ پخته شده در فر یا دیگ علاوه بر چربی و کالری کم، سرشار از مواد مغذی مهم است.
  • مرغ تفت داده شده. سعی کنید مرغ تفت داده با کمی روغن و سبزیجات مورد علاقه خود را برای یک وعده غذایی سرشار از فیبر و پروتئین امتحان کنید.

خلاصه
کباب کردن، پختن در فر و تفت دادن مرغ چند تا از سالم ترین راه ها برای لذت بردن از مرغ هستند.

دستور پخت ناسالم مرغ

اگرچه مرغ مطمئناً می تواند در یک رژیم غذایی سالم قرار گیرد، اما برخی از انواع آن سرشار از کالری، چربی یا سدیم اضافی هستند.

در اینجا چند نوع مرغ وجود دارد که باید آنها را محدود یا از مصرف آنها اجتناب کنید:

  • مرغ سرخ شده. از آنجایی که مرغ سرخ شده معمولاً سرخ شده و ترد است، معمولاً کالری، کربوهیدرات و چربی های ناسالم بالایی دارد.
  • مرغ بریان. مرغ جوجه گردان خریداری شده در فروشگاه عموماً آب نمک و چاشنی زیاد دارد که می تواند میزان سدیم را در محصول نهایی به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
  • گوشت ناهار مرغ. گوشت های فرآوری شده، از جمله گوشت ناهار مرغ، اغلب مملو از سدیم اضافه شده و مواد نگهدارنده ناسالم برای افزایش عمر مفید آنها هستند.

خلاصه
مرغ سرخ شده، مرغ جوجه گردان و گوشت ناهار مرغ، چند نوع مرغ هستند که باید آنها را در یک رژیم غذایی سالم محدود یا اجتناب کنید.

نکات تغذیه ای

مرغ می تواند یک مکمل عالی برای یک رژیم غذایی متعادل باشد.

مطمئن شوید که در صورت امکان، روش‌های آشپزی سالم مانند پختن در فر، کباب کردن، تفت دادن یا بخار پز کردن را انتخاب کنید.

در نهایت، به خاطر داشته باشید که مرغ باید در کنار انواع منابع پروتئینی دیگر مانند ماهی، گوشت و حبوبات میل شود تا اطمینان حاصل شود که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت می کنید.

خلاصه
از 3 تا 4 اونس (85 تا 113 گرم) مرغ در هر وعده لذت ببرید و در صورت امکان روش‌های پخت سالم مانند پختن در فر، کباب کردن، تفت دادن یا بخار پز کردن را انتخاب کنید.

سخن آخر

مرغ سرشار از انواع مواد مغذی مهم است که می تواند برای سلامتی شما مفید باشد.

با این حال، مهم است که انواع مرغ‌های سالم را انتخاب کنید و روش‌های پخت مانند پختن در فر، کباب کردن، تفت دادن یا بخار پز کردن را به جای سرخ کردن انتخاب کنید.

در نهایت، مطمئن شوید که از مرغ به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل در کنار انواع دیگر غذاهای سالم غنی از پروتئین لذت ببرید.

  • جیم فیت
  • 1402/07/16

0 نظر

  • ارسال نظر
    برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
    ارسال