join Now
log In
لگوی باشگاه بدنسازی جیم فیت

ثبت نام کنید

ازحروف فارسی استفاده کنید
نام کاربری لاتین و بیش از سه حرف باشد
شماره شما صحیح نیست
سن شما مقول نیست
وزن صحیح را وارد کنید
قد شما مقول نیست
قبلا ثبت نام کردم

ورود به حساب

نام کاربری صحیح نمی باشد
شماره همراه را صحیح وارد کنید
هنوز ثبت نام نکردم!

باشه
اخطار

باشه
ثبت نظرات
با ثبت هر نظر 5 امتیاز دریافت کنید
سفارش برنامه تمرینی فقط با ۱۵۰ تومان
جیگر مرغ روی میز

ارزش غذایی جگر مرغ : آیا جگر مرغ برای شما مفید است؟

 

جگر مرغ چیست؟

جگر همان کبد است که خون را از روده و معده پردازش می‌کند، مواد مغذی را تجزیه می‌کند، متعادل می‌کند و مواد مغذی را به بسته‌هایی با سهولت مدیریت برای بقیه بدن تبدیل می‌کند. آنها به نوعی مانند یک کارخانه فرآوری هستند.

بی شک جگر مرغ نیز همین وظیفه را در بدنش ایفا می کند. اما آیا این جگر ارزش خوردن دارد؟

ارزش غذایی جگر مرغ

جگر مرغ سرشار از مواد مغذی و سرشار از اسیدهای چرب، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی است.

100 گرم جگر مرغ پخته دارای :

درشت مغذی ها

کالری: 172
کربوهیدرات: 1.11 گرم
فیبر: 0 گرم
قند: 0 گرم
چربی: 6.43 گرم
پروتئین: 25.8 گرم

ویتامین ها

(ویتامین A): 288٪ DV
(ویتامین C): 5% DV
(ویتامین E): 4% DV
تیامین: 19% DV
ریبوفلاوین: 136% DV
نیاسین: 70% DV
(ویتامین B): 42% DV
فولات: 140% DV
(ویتامین B12): 352٪ DV
پانتوتنیک اسید: 83% DV
کولین: 327 میلی گرم
بتائین: 21 میلی گرم

مواد معدنی

کلسیم: 1% DV
آهن: 72% DV
منیزیم: 7% DV
فسفر: 44% DV
پتاسیم: 9% DV
سدیم: 4% DV
روی: 27% DV
مس: 27% DV
منگنز: 19% DV
سلنیوم: 126% DV

آیا جگر مرغ سالم است؟

کاملا. جگر مرغ زمانی که به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود و از مزارع سالم تهیه شود، بسیار مغذی است و به عنوان منبع فوق‌العاده‌ای از پروتئین، ویتامین‌های مختلف از جمله B12 و مواد معدنی مانند سلنیوم عمل می‌کند.

آنها همچنین منبع کمیاب ویتامین C در گوشت هستند.

فواید سلامتی جگر مرغ

جگر مرغ منبع عالی بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و تقویت کننده های سلامتی است.

در اینجا فقط برخی از مزایای سلامتی ذکر شده است:

  • ارزش روزانه ویتامین B12 شما را سه برابر می کند که از گلبول های قرمز خون حمایت می کند و کم خونی را کاهش می دهد
  • سرشار از ویتامین A به شکل رتینول که به بینایی خوب کمک می کند
  • حاوی فولات است که باروری را تقویت می کند و به محافظت از کودک در حال رشد کمک می کند
  • سرشار از ریبوفلاوین است که از بافت های سلامت حمایت می کند
  • سرشار از سلنیوم است که از تیروئید حمایت می کند
  • از یک سیستم ایمنی کلی حمایت می کند
  • دارای نیاسین است که از بیماری پلاگرا جلوگیری می کند
  • محتوای پروتئین بالا که باعث سلامت مو، پوست و ناخن می شود
  • سرشار از فسفر است که به سلامت دندان ها و استخوان ها کمک می کند

بیایید به چند مورد دیگر با جزئیات بیشتر نگاه کنیم:

پروتئین خوب برای شما

جگر مرغ بیش از 25 درصد پروتئین در هر کالری دارد که آن را به یک منبع عالی پروتئین تبدیل می کند.

این مقدار برای سینه مرغ نزدیک به 30 درصد است، اما وقتی تمام فواید تغذیه‌ای دیگر جگر مرغ را اضافه کنید، جایگزین کردن جگر مرغ با سینه هر چند وقت یک‌بار انتخاب خوبی است - حتی اگر برای حفظ یا ساخت عضله از یک رژیم غذایی با پروتئین بالا استفاده می‌کنید.

سرشار از آهن

100 گرم جگر مرغ 72 درصد از ارزش روزانه آهن شما را دارد، بنابراین حتی یک وعده نسبتاً کوچک هم به اندازه کافی به شما کمک می کند.

ما برای رشد و نمو عمومی به آهن نیاز داریم و به طور خاص از آن برای ایجاد هموگلوبین استفاده می کنیم، این پروتئین ها پروتئین هایی هستند که به گلبول های قرمز خون کمک می کنند تا اکسیژن را از ریه ها به هر جای دیگر منتقل کنند. آنها همچنین میوگلوبین ها را می سازند که پروتئین هایی هستند که اکسیژن را به ماهیچه ها می رسانند.

فراهمی زیستی نیز یکی از جنبه های مهم آهن است و ویتامین C موجود در کبد ممکن است به بدن شما در جذب آهن نیز کمک کند.

سرشار از ویتامین B

جگر مرغ مملو از ویتامین B است و مقادیر زیادی از انواع مختلف، از جمله 352 درصد از DV ویتامین B12 را تنها در 100 گرم تامین می کند.

ویتامین B12 به تشکیل گلبول‌های قرمز خون و پیشگیری از کم خونی کمک می‌کند، ممکن است از نقایص مادرزادی بزرگ جلوگیری کند، ممکن است از سلامت استخوان حمایت کند و از پوکی استخوان جلوگیری کند، ممکن است خطر دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد و ممکن است خلق و خو و علائم افسردگی را بهبود بخشد.

و ویتامین B2 یا ریبوفلاوین به ما کمک می کند انرژی را از غذا استخراج کنیم و سلول های خود را قوی نگه داریم.

منبع خوب ویتامین A زیستی

100 گرم جگر مرغ دارای حدود 288 درصد DV ویتامین A است و به ویژه مفید است زیرا این ویتامین A از رتینول است. رتینول بسیار در دسترس زیستی است و از آن به عنوان "ویتامین A از پیش ساخته شده" یاد می شود، به این معنی که بدن ما برای استفاده از آن نیازی به انجام کارهای زیادی ندارد.

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که کارهای زیادی انجام می دهد:

  • این به سلول ها کمک می کند تا به طور طبیعی تولید مثل کنند، فرآیندی که تمایز سلولی نامیده می شود.
  • برای دید خوب لازم است. اولین علامت کمبود ویتامین A اغلب ضعف بینایی در شب است.
  • برای رشد مناسب جنین مورد نیاز است.
  • این به حفظ سلامت پوست و غشاهای مخاطی که روی بینی، سینوس ها و دهان قرار دارند کمک می کند.

ویتامین A همچنین به ... کمک می کند:

  • عملکرد سیستم ایمنی
  • رشد
  • تشکیل استخوان
  • تولید مثل
  • التیام زخم

منبع کمیاب ویتامین C در گوشت است

ویتامین C ویتامینی است که ما تقریباً به طور انحصاری از گیاهان دریافت می کنیم و در صورت بی توجهی می تواند منجر به کمبود شدیدی به نام اسکوربوت شود که باعث کبودی، مشکلات لثه و دندان، خشکی مو و پوست و کم خونی می شود.

مضرات بالقوه خوردن جگر مرغ

همه چیز نمی تواند خوب باشد، درست است؟

خب بله، زیاده روی در خوردن بسیاری از چیزها می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود، اما قبل از اینکه به جزئیات بپردازیم، این ایده که شما در هنگام خوردن جگر دسته ای از سموم می خورید بی معنی است.

اینطور نیست که همه این سموم در کبد نشسته باشند و بیرون بیایند. کبد همیشه در حال کار است و با فرض اینکه حیوان بیمار نباشد، اندامی بسیار تمیز برای خوردن است.

ویتامین A بیش از حد می تواند مشکلاتی ایجاد کند

نگرانی اصلی هنگام افزودن جگر به رژیم غذایی، محتوای ویتامین A است. ویتامین A محلول در چربی است یعنی جذب چربی می شود و به همین دلیل ویتامین A با سرعت کمتری نسبت به سایر ویتامین ها از بدن خارج می شود.

به همین دلیل، اگر جگر و در نتیجه ویتامین A بیش از حد بخورید، ممکن است سمیتی ایجاد شود که منجر به مشکلات بینایی، درد استخوان، افزایش خطر شکستگی، حالت تهوع و استفراغ می شود.

همچنین به همین دلیل است که پزشکان توصیه می کنند زنان باردار از خوردن جگر در دوران بارداری خودداری کنند.

مس اضافی نیز می تواند مشکل ساز باشد

به طور مشابه، جگر مرغ دارای مقدار قابل توجهی مس است. خوردن بیش از حد مس می تواند منجر به سمیت مس شود که منجر به استرس اکسیداتیو و تغییرات نورودژنراتیو می شود و ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.

کلسترول بالا

100 گرم جگر مرغ 53 درصد کلسترول روزانه شما را دارد . کلسترول یک ماده مومی شکل است که در همه سلول ها یافت می شود، اما کلسترول بیش از حد می تواند رگ های خونی شما را مسدود کند و احتمال ابتلا به مشکلات قلبی یا سکته را بیشتر کند.

سریع خراب میشود

جگر مرغ، درست مانند سایر قسمت های مرغ و گوشت، به سرعت فاسد می شود. برای جلوگیری از هرگونه مسمومیت غذایی کافی است جگر مرغ را تازه تهیه کنید و در صورت نیاز آن را در دمای مناسب نگهداری کنید تا از فساد آن جلوگیری کنید

من می دانم که این به نظر کمی غم انگیز است، اما جگر مرغ سالم است. شما باید جگر مرغ زیادی بخورید تا دچار مشکل شوید. بنابراین فقط جگر مرغ تازه را در حد اعتدال بخورید.

خلاصه مطلب

جگر مرغ، درست مانند سایر کبدها و اندام‌ها، یک منبع تغذیه‌ای است که ارزش خوردن را به عنوان بخشی از هر رژیم غذایی متعادل دارد. سرشار از ویتامین A، ویتامین B، پروتئین، آهن و سایر ویتامین ها و مواد معدنی مفید است.

به طور خلاصه جگر مرغ این است:

  • سرشار از آهن
  • نسبت کالری به پروتئین بسیار خوبی دارد
  • پر از ویتامین B
  • دارای مقدار زیادی ویتامین A زیستی
  • ویتامین C دارد
  • از خون سالم و سلامت دندان حمایت می کند
  • سرشار از سلنیوم
  • جیم فیت
  • 1402/08/29

0 نظر

  • ارسال نظر
    برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
    ارسال