join Now
log In
لگوی باشگاه بدنسازی جیم فیت

ثبت نام کنید

ازحروف فارسی استفاده کنید
نام کاربری لاتین و بیش از سه حرف باشد
شماره شما صحیح نیست
سن شما مقول نیست
وزن صحیح را وارد کنید
قد شما مقول نیست
قبلا ثبت نام کردم

ورود به حساب

نام کاربری صحیح نمی باشد
شماره همراه را صحیح وارد کنید
هنوز ثبت نام نکردم!

باشه
اخطار

باشه
ثبت نظرات
با ثبت هر نظر 5 امتیاز دریافت کنید
سفارش برنامه تمرینی فقط با ۱۵۰ تومان
سیرابی پخته شده

سیرابی یا شکمبه چیست؟ فواید خوردن سیرابی و ارزش غذایی آن را بدانید

گوشت‌های اندام مانند سیرابی منبع عظیمی از مواد مغذی هستند و در غذاهای سنتی بسیاری از فرهنگ‌ها در سراسر جهان گنجانده شده‌اند.

سیرابی نوعی گوشت اندام است که از پوشش خوراکی معده حیوانات نشخوارکننده تهیه می شود.

سیرابی چیست؟

حیوانات نشخوارکننده مانند گاو، گاومیش و گوسفند دارای چندین محفظه معده برای هضم صحیح غذا هستند. حیوانات نشخوار کننده گونه ای از حیوانات سم دار بزرگ با سیستم گوارشی منحصر به فرد مانند گاو و گوسفند هستند.

سیرابی به دیواره ماهیچه ای و خوراکی معده این حیوانات اطلاق می شود.

سیرابی که محصول جانبی خوراکی کشتار حیوانات در نظر گرفته می شود، برای مصرف انسان فروخته می شود یا به غذاهای حیوانی مانند کیبل خشک سگ اضافه می شود.

سیرابی گوشتی سفت است که باید به درستی آماده شود تا خوراکی شود. معمولاً با روش های حرارتی مرطوب مانند جوشاندن یا خورش پخته می شود.

بافت جویدنی و طعم ملایمی دارد و طعم سایر موادی که با آن ها پخته می شود را به خود می گیرد.

سیرابی اغلب به سوسیس ها - مانند سوسیس آندویی - اضافه می شود و همچنین در غذاهایی مانند خورش ها و سوپ ها استفاده می شود.

در حالی که سیرابی از حیوانات مختلف در سراسر جهان مصرف می شود، به اندازه گوشت های رایج اعضای بدن مانند قلب، جگر و کلیه محبوب نیست.

خلاصه
سیرابی به پوشش معده حیوانات نشخوارکننده مانند گاو، گوسفند و گاومیش اشاره دارد. بافت سفت و طعم ملایمی دارد.

آیا سیرابی برای شما خوب است؟

سیرابی سرشار از پروتئین و مواد مغذی مانند:

  • ویتامین B12
  • سلنیوم
  • فلز روی
  • کلسیم
  • آهن

این بدان معنی است که می تواند به روش های زیر برای بدن شما مفید باشد:

  • به ساخت عضلات کمک می کند
  • از مدیریت وزن پشتیبانی می کند
  • به تشکیل گلبول های قرمز خون کمک می کند و به جلوگیری از کم خونی کمک می کند
  • به ساخت و حفظ استخوان های قوی کمک می کند
  • ممکن است به کاهش خطر تغییرات شناختی مرتبط با سن کمک کند
  • بهبود زخم را تسریع می کند
  • از یک پاسخ ایمنی سالم پشتیبانی می کند

سرشار از پروتئین با کیفیت بالا

بدن شما برای فرآیندهای حیاتی به پروتئین نیاز دارد، مانند:

  • ارتباط سلول به سلول
  • تعادل مایعات
  • عملکرد سیستم ایمنی
  • تعمیر و نگهداری بافت

سیرابی منبع کاملی از پروتئین است، به این معنی که حاوی تمام نه اسید آمینه ضروری بدن شما است.

افزودن غذاهای غنی از پروتئین به رژیم غذایی می تواند به کاهش چربی اضافی بدن یا حفظ وزن متوسط کمک کند.

پروتئین سرشارترین مواد مغذی است. افزودن یک منبع پروتئینی به وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌ها می‌تواند به کاهش گرسنگی و پرخوری کمک کند.

منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی است

سیرابی مقدار قابل توجهی از مواد مغذی از جمله سلنیوم، روی و ویتامین B12 را در خود جای داده است.

یک وعده 5 اونس (140 گرم) از سیرابی گاو پخته شده حاوی:

  • 64 درصد از ارزش روزانه (DV) ویتامین B12
  • 33 درصد از DV سلنیوم
  • 19 درصد DV روی

ویتامین B12 برای تولید گلبول های قرمز خون، انتقال عصبی و تولید انرژی ضروری است. روی برای تقسیم سلولی ، عملکرد سیستم ایمنی و متابولیسم کربوهیدرات حیاتی است.

سلنیوم یک ماده معدنی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن شما عمل می کند. همچنین برای تولید DNA، سلامت تیروئید و متابولیسم مورد نیاز است.

علاوه بر این، سیرابی منبع خوبی از مواد معدنی است:

  • کلسیم
  • فسفر
  • منیزیم
  • آهن

خلاصه
سیرابی سرشار از پروتئین و تعدادی ویتامین و مواد معدنی است. علاوه بر این، سیرابی یک غذای مقرون به صرفه است که از شیوه های غذایی پایدار پشتیبانی می کند.

مملو از مواد مغذی مهم

گوشت‌های اندام بسیار مغذی هستند و سیرابی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

سیرابی کالری کمی دارد اما سرشار از مواد مغذی مهمی است که بدن شما برای رشد به آن نیاز دارد.

یک وعده 5 اونس (140 گرم) از سیرابی گاو پخته شده حاوی:

کالری: 125
چربی: 5 گرم
پروتئین: 18 گرم
(ویتامین B12): 1.53 میکروگرم یا 64 درصد DV
سلنیوم: 18.2 میکروگرم یا 33 درصد DV
روی: 2.07 میلی گرم یا 19 درصد DV
کلسیم: 101 میلی گرم یا 8 درصد DV
فسفر: 93.8 میلی گرم یا 8 درصد DV
آهن: 0.868 میلی گرم یا 5 درصد DV
منیزیم: 19.6 میلی گرم یا 5 درصد DV

سیرابی همچنین منبع خوبی از منگنز و نیاسین (ویتامین B3) است.

این یک منبع عالی از پروتئین بسیار قابل جذب است و حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین B12، سلنیوم، و روی است - مواد مغذی که در رژیم غذایی بسیاری از افراد وجود ندارد.

خلاصه
سیرابی کالری کمی دارد اما سرشار از پروتئین، ویتامین B12 و مواد معدنی روی و سلنیوم است.

مقرون به صرفه و پایدار است

از آنجایی که سیرابی به اندازه استیک و سایر فرآورده های گوشتی مطلوب نیست، برای کسانی که سعی در صرفه جویی در هزینه دارند، گزینه پروتئینی مقرون به صرفه تری است.

بعلاوه، خرید سیرابی از مصرف تمام گوشت حیوان پشتیبانی می کند، که ضایعات مواد غذایی را کاهش می دهد.

برخلاف روش‌های سنتی که در آن از هر بخشی از حیوانی که برای غذا کشته می‌شد استفاده می‌شد، تولید گوشت امروزی اغلب منجر به دور ریختن قطعات حیوانی با تقاضای کمتری می‌شود.

انتخاب برای خوردن گوشت‌های اندام و سایر محصولات جانبی کشتار مانند سیرابی، روشی با اسراف کمتر برای مصرف حیوانات را ترویج می‌کند.

خطرات احتمالی

سیرابی کلسترول نسبتاً بالایی دارد، 5 اونس (140 گرم)  سیرابی 178 میلی گرم کلسترول  دارد - 59 درصد از DV .

برای اکثر مردم، کلسترول رژیم غذایی تأثیر کمی بر سطح کلسترول دارد.

با این حال، تعداد کمی از افراد به عنوان افرادی که به کلسترول بیش از حد پاسخ می دهند در نظر گرفته می شوند و بیشتر تحت تاثیر غذاهای کلسترول بالا قرار می گیرند.

برای افرادی که بیش از حد تحت تاثیر هستند، بهتر است غذاهای کلسترول بالا مانند سیرابی را به حداقل برسانید.

جدا از بالا بودن کلسترول، بو، طعم و بافت سیرابی ممکن است برخی از افراد را از خوردن آن منصرف کند.

سیرابی گوشتی با بافت سخت است که معمولاً قبل از فروش به مصرف کنندگان، از قبل پخته می شود.

با این حال، هنوز باید برای مدت طولانی - معمولاً 2 تا 3 ساعت - قبل از آماده شدن پخته شود.

برای نرم شدن بافت، روش های پخت مرطوب مانند آب پز یا خورش توصیه می شود.

علاوه بر این، چاشنی با ادویه جات ترشی جات و گیاهان تازه برای تقویت طعم ملایم تر توصیه می شود.

اگرچه طبخ و چاشنی باید این گوشت اندام را خوشمزه‌تر کند، برخی از افراد - به ویژه آنهایی که از غذاهای جویدنی و بافت دار بیزارند - ممکن است طرفدار آن نباشند.

علاوه بر این، برخی می گویند که سیرابی خام بوی بد و مشخصی دارد، که ممکن است برای برخی افراد خوشایند نباشد.

خلاصه
بو، طعم و بافت سیرابی ممکن است برخی افراد را از اذیت کند، به خصوص اگر به روش درست تهیه نشده باشد. بعلاوه، سیرابی کلسترول بالایی دارد، که ممکن است بهترین انتخاب برای کسانی که به غذاهای با کلسترول بالا حساس هستند، نباشد.

چگونه آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

سیرابی را می توان به اکثر وعده های غذایی یا میان وعده های خوش طعم اضافه کرد.

بیشتر سیرابی که در فروشگاه ها فروخته می شود، از قبل پخته شده و در محلول کلر سفید شده است تا هرگونه ناخالصی از بین برود.

قبل از پختن، آن را کاملا بشویید تا باقیمانده کلر از بین برود.

گفته می شود که سیرابی فرآوری نشده - که در برخی قصابی ها یا مزارع موجود است - طعم قوی تری دارد و باید قبل از پختن به دقت تمیز شود.

خلاصه مطلب

سیرابی مانند سایر گوشت های اندام حاوی مواد مغذی از جمله ویتامین B12، سلنیوم و روی است.

افزودن این پروتئین با کیفیت بالا به غذاهای خوش طعم یا تنقلات ممکن است ضایعات مواد غذایی و هزینه ها را کاهش دهد.

با این وجود، کلسترول بالایی دارد و بافت و طعم منحصر به فرد آن ممکن است برای همه جذاب نباشد.

بسیاری از مردم از فرهنگ های مختلف با سیرابی آشپزی می کنند، اما برای برخی ممکن است جدید باشد. اگر قبلاً آن را امتحان نکرده اید و به دنبال افزایش کام و صرفه جویی در هزینه هستید، سیرابی را یکبار هم که شده امتحان کنید.

  • جیم فیت
  • 1402/10/06

0 نظر

  • ارسال نظر
    برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
    ارسال