join Now
log In
لگوی باشگاه بدنسازی جیم فیت

ثبت نام کنید

ازحروف فارسی استفاده کنید
نام کاربری لاتین و بیش از سه حرف باشد
شماره شما صحیح نیست
سن شما مقول نیست
وزن صحیح را وارد کنید
قد شما مقول نیست
قبلا ثبت نام کردم

ورود به حساب

نام کاربری صحیح نمی باشد
شماره همراه را صحیح وارد کنید
هنوز ثبت نام نکردم!

باشه
اخطار

باشه
ثبت نظرات
با ثبت هر نظر 5 امتیاز دریافت کنید
سفارش برنامه تمرینی فقط با ۱۵۰ تومان
دستان یک زن در حال بریدن گوشت مرغ خام

آیا خوردن مرغ خام شما را بیمار می کند؟

مرغ خام می تواند دو باکتری به خصوص مضر را در خود جای دهد که می توانند باعث عفونت شوند که می تواند منجر به عوارضی مانند تب حصبه و باکتریمی شود که زمانی رخ می دهد که باکتری وارد جریان خون شما شود.

مرغ یکی از پرمصرف ترین پروتئین ها در جهان است. این یک گزینه سالم برای پروتئین بدون چربی است زیرا چربی کمتر و نسبت پروتئین بالاتری نسبت به سایر گوشت ها دارد.

این بسیار مهم است که اطمینان حاصل شود که مرغ به درستی و در دمای ایمن پخته شده است. این به این دلیل است که برخی از میکروارگانیسم هایی که می توانند شما را بیمار کنند اغلب در مرغ یافت می شوند. پختن مرغ تا زمانی که دمای داخلی آن به 74 درجه سانتیگراد برسد، این میکروارگانیسم ها را از بین می برد.

چه عوامل بیماری زایی در مرغ خام یافت می شود؟

باکتری سالمونلا در روده بسیاری از حیوانات مزرعه به ویژه مرغ زندگی می کند. می تواند باعث عفونت دستگاه روده در انسان شود. این می تواند منجر به:

  • مسمومیت غذایی
  • تب حصبه
  • تب روده ای
  • گاستروانتریت
  • بیماری های دیگر

گوشت مرغ در تماس با مدفوع حیوانات می تواند به کمپیلوباکتر آلوده شود. شایع ترین علامت عفونت کمپیلوباکتر اسهال خونی است. همچنین در برخی موارد می تواند منجر به عوارض جدی تری شود.

سالمونلا و کامپیلوباکتر رایج ترین پاتوژن های موجود در مرغ خام هستند. برخی دیگر از عوامل بیماری زا عبارتند از:

  • استافیلوکوکوس اورئوس
  • E. coli
  • انتروکوک
  • کلبسیلا

بیماری پس از مصرف مرغ خام

شایع ترین علائمی که پس از خوردن مرغ خام حاوی یک یا چند مورد از این پاتوژن ها رخ می دهد:

  • گرفتگی شکم
  • اسهال
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • تب
  • سردرد
  • درد عضلانی

با سالمونلا، اسهال معمولاً بسیار مایع است. با کمپیلوباکتر، اغلب خونی است. علائم معمولاً در عرض یک تا دو روز پس از مصرف سالمونلا و در عرض 2 تا 10 روز پس از مصرف کمپیلوباکتر رخ می دهد. علائم معمولا پس از حدود چهار روز از بین می روند. در موارد شدید عفونت کمپیلوباکتر، ممکن است نیاز به آنتی بیوتیک باشد.

عوارض جدی مصرف مرغ خام

باکتریمی

هنگامی که باکتری ها وارد جریان خون می شوند، می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. این باکتریمی نامیده می شود. بسته به اینکه کدام ناحیه از بدن آلوده می شود، ممکن است اشکال مختلفی داشته باشد.

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به باکتریمی هستند. افرادی که داروهای کاهش اسید معده مصرف می کنند نیز در معرض خطر بیشتری هستند. این به این دلیل است که اسید معده به محافظت در برابر عفونت های روده کمک می کند.

تب حصبه

یک سویه از باکتری سالمونلا به نام سالمونلا تیفی باعث تب حصبه می شود. سالمونلا تیفی فقط توسط انسان منتقل می شود، اما مرغ می تواند توسط انسان ها آلوده شود. علائم تب حصبه عبارتند از:

  • تب بسیار بالا تا 40 درجه سانتیگراد
  • جوش صورت
  • دل درد
  • ضعف
  • سردرد

سندرم گیلن باره

سندرم گیلن باره (GBS) یک عارضه نادر عفونت کمپیلوباکتر است. زمانی اتفاق می افتد که آنتی بادی هایی که برای مبارزه با کمپیلوباکتر می سازیم به سلول های عصبی ما حمله می کنند. طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، تقریباً 1 مورد از هر 1000 گزارش شده است که موارد عفونت کمپیلوباکتر منجر به GBS می شود.

GBS به صورت فلج موقتی ظاهر می شود که از پاها شروع می شود و به سمت بالا حرکت می کند. در موارد شدید، GBS می تواند باعث فلج تقریبا کامل شود. افراد مبتلا به آن ممکن است در نهایت به یک دستگاه تنفس نیاز داشته باشند. فلج ممکن است چند هفته پس از عفونت اسهالی ایجاد شود. اکثر افراد از این اختلال بهبود می یابند، اگرچه ممکن است برخی از نقاط ضعف باقی بماند.

آرتریت واکنشی

آرتریت واکنشی نیز می تواند ناشی از عفونت کمپیلوباکتر باشد. علائم شامل:

التهاب از:

  • مفاصل
  • چشم ها
  • سیستم ادراری
  • اندام های تولید مثل

شروع علائم معمولاً حدود 18 روز پس از عفونت شروع می شود.

گزینه های درمان

علائم بیماری های ناشی از غذا معمولاً خود به خود برطرف می شوند. اگر بعد از چند ساعت دوباره احساس خوبی دارید، دیگر نیازی به درمان بیشتر نیست. توصیه می شود در تمام مدت زمانی که اسهال دارید، هیدراته بدن خود را به خوبی حفظ کنید. این برای اطمینان از جایگزینی مایعاتی است که از دست می دهید و دچار کم آبی نمی شوید.

اگر علائم بیش از چند روز ادامه داشت، ممکن است بخواهید با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است برای کوتاه کردن دوره بیماری آنتی بیوتیک تجویز شود. داروهای ضد اسهال نیز ممکن است به کاهش علائم کمک کند.

هم تب حصبه و هم باکتریمی با آنتی بیوتیک درمان می شوند. آنها معمولاً در عرض 7 تا 14 روز برطرف می شوند. در موارد شدید ممکن است نیاز به بستری شدن باشد.

هیچ درمانی برای GBS وجود ندارد. هدف درمان کاهش عوارض، تسریع بهبودی و درمان عوارض است.

نحوه نگهداری ایمن مرغ

اقدامات زیادی برای جلوگیری از عفونت ناشی از خوردن مرغ خام وجود دارد:

  • مرغ خام بسته بندی شده را قبل از قرار دادن در یخچال در یک کیسه پلاستیکی اضافی بپیچید. این امر از آلوده شدن سایر اقلام جلوگیری می کند.
  • پس از تهیه مرغ خام دست های خود را کاملا بشویید.
  • برای برش مرغ خام از یک تخته مخصوص و از قبل مشخص شده استفاده کنید.
  • پس از تهیه مرغ خام، ظروف، تخته های برش و سینک را با آب گرم و صابون کاملاً بشویید.
  • برای اطمینان از اینکه مرغ به دمای داخلی 74 درجه سانتیگراد رسیده است، از یک دماسنج گوشت استفاده کنید.
  • هنگام صرف غذا، اگر شک دارید مرغی که سفارش داده اید درست پخته نشده است، آن را برگردانید. کارشناسان توصیه می کنند که از غذاهای مرسوم و مد روز مرغ خام خودداری کنید.
  • باقی مانده مرغ را ظرف یک ساعت به یخچال یا فریزر منتقل کنید.

در نتیجه

اگرچه به نظر می رسد بخش بزرگی از مرغ های خریداری شده در فروشگاه ها حاوی پاتوژن های بالقوه مضر هستند، اگر اقدامات ایمنی مناسب را رعایت کنید، می توانید از بیماری جلوگیری کنید.

اگر بعد از مصرف مرغ احساس بیماری کردید، استراحت کنید و مایعات فراوان بنوشید. اگر علائم شما شدید است یا بعد از چند روز ادامه می یابد، با پزشک خود مشورت کنید.

  • جیم فیت
  • 1402/12/01

0 نظر

  • ارسال نظر
    برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
    ارسال