join Now
log In
لگوی باشگاه بدنسازی جیم فیت

ثبت نام کنید

ازحروف فارسی استفاده کنید
نام کاربری لاتین و بیش از سه حرف باشد
شماره شما صحیح نیست
سن شما مقول نیست
وزن صحیح را وارد کنید
قد شما مقول نیست
قبلا ثبت نام کردم

ورود به حساب

نام کاربری صحیح نمی باشد
شماره همراه را صحیح وارد کنید
هنوز ثبت نام نکردم!

باشه
اخطار

باشه
ثبت نظرات
با ثبت هر نظر 5 امتیاز دریافت کنید
سفارش برنامه تمرینی فقط با ۱۵۰ تومان
چند گوش ماهی سرو شده داخل صدف خود

گوش ماهی: خواص، ارزش غذایی و فواید این غذای کمیاب

گوش ماهی صدف های لطیفی با بافت خامه ای جذاب و طعمی شاداب هستند.

گوش ماهی یک نوع صدف است که به همراه میگو، صدف، خرچنگ، ماهی تابه‌ای، ماهی چشم بادامی، حلزون و لیماک دریایی در یک دسته قرار می‌گیرند. اما گوش ماهی دوپوسته است - یعنی دو پوسته مفصل‌دار دارد که با استفاده از یک عضله بزرگ باز و بسته می‌شوند

این ماهیچه سفید گوشتی همان چیزی است که ما در بشقاب خود به عنوان "اسکالوپ" می شناسیم. گوش ماهی همچنین قلیه (تخم ماهی) را تولید می کند که یکی دیگر از خوراکی های محبوب است.

گوش ماهی سرشار از پروتئین و کم چربی است. آنها دارای کلسترول و سدیم غذایی نسبتاً بالایی هستند (در مقایسه با سایر انواع غذاهای دریایی) اما چندین ویتامین و مواد معدنی مانند سلنیوم، روی، مس و ویتامین B12 را نیز فراهم می کنند. آنها همچنین اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کنند.

ارزش غذایی گوش ماهی

اطلاعات تغذیه زیر توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) برای یک وعده 100 گرمی گوش ماهی آب پز یا بخار پز ارائه شده است.

کالری: 137
چربی: 1 گرم
سدیم: 660 میلی گرم
کربوهیدرات: 6.3 گرم
فیبر: 0 گرم
شکر: 0 گرم
پروتئین: 24 گرم
منیزیم: 44 میلی گرم
روی: 1.8 میلی گرم
سلنیوم: 25.5 میکروگرم
کولین: 129.4 میلی گرم
(ویتامین B12): 2.5 میکروگرم

کربوهیدرات ها

گوش ماهی یک غذای طبیعی کم کربوهیدرات است. یک وعده 100 گرمی گوش ماهی فقط 137 کالری و 6.3 گرم کربوهیدرات دارد. با این حال، به خاطر داشته باشید که اندازه سرو می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، اگر گوش ماهی به یک غذای برنج دلچسب با چندین ماده مختلف اضافه شود، احتمالاً کمتر از آنها مصرف خواهید کرد.

اندازه گوش ماهی نیز می تواند متفاوت باشد. اندازه متوسط سرو صدف ماهی حدود 3.5 اونس (100 گرم) است که می تواند شامل 4 تا 5 گوش ماهی بزرگ، 9 تا 12 گوش ماهی متوسط یا 15 تا 20 گوش ماهی کوچک باشد.

پایگاه داده شاخص گلیسمی در دانشگاه سیدنی یک شاخص گلیسمی ثبت شده برای گوش ماهی ارائه نمی کند. اما این نرم تن کربوهیدرات کمی و صفر گرم قند دارد، بنابراین تأثیر آن بر گلوکز خون احتمالاً نسبتاً کم است. در واقع، حداقل یک مرکز پزشکی صدف را به عنوان غذای کم گلیسمی فهرست کرده است

چربی ها

گوش ماهی در هر وعده 100گرمی حدود 1 گرم چربی دارد. بیشتر چربی گوش ماهی از چربی سالم حاصل می شود. 0.3 گرم چربی اشباع نشده چندگانه و 0.1 گرم چربی تک غیراشباع وجود دارد. حدود 0.3 گرم چربی اشباع شده سالم کمتر در یک وعده گوش ماهی وجود دارد. پختن گوش ماهی در کره یا روغن، با این حال، محتوای چربی آن را در ظرف نهایی افزایش می دهد.

پروتئین

گوش ماهی یک غذای غنی از پروتئین است. در یک وعده صد گرمی گوش ماهی 24 گرم پروتئین بدون چربی دریافت خواهید کرد.

ویتامین ها و مواد معدنی

گوش ماهی یک غذای غنی از مواد مغذی است که طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند. گوش ماهی منبع عالی سلنیوم است – یک ماده معدنی که برای عملکرد تولید مثل، عملکرد مناسب تیروئید و تولید DNA مهم است.

شما 25.5 میکروگرم سلنیوم را در یک وعده گوش ماهی یا حدود 46 درصد از مقدار توصیه شده روزانه (RDA) برای بزرگسالان را دریافت خواهید کرد.

خواص و فواید گوش ماهی

تعدادی از مطالعات در مورد مزایای سلامتی مصرف غذاهای دریایی وجود دارد، از جمله مطالعات متعددی که به فواید مصرف صدف‌ها مانند گوش ماهی اشاره می‌کنند. اما مطالعاتی که به طور خاص به بررسی فواید سلامتی گوش ماهی بپردازد، وجود ندارد.

می تواند سلامت قلب را ارتقا دهد

هنگامی که گوش ماهی با حداقل فرآوری تهیه می شود، منبع بسیار خوبی از پروتئین است که چربی اشباع کمی دارد و آن را جایگزین هوشمندی برای گوشت قرمز چرب تر می کند.

گوش ماهی می تواند به افزایش مصرف روزانه PUFA (چربی های غیراشباع چندگانه) کمک کند، که محققان آن را با کاهش خطر مرگ و میر قلبی عروقی مرتبط می دانند.

در حالی که یک وعده گوش ماهی حاوی مقداری کلسترول (48 میلی گرم) است، تحقیقات نشان می دهد که این چربی اشباع شده در غذا است، نه کلسترول رژیم غذایی که خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.

از بارداری سالم حمایت می کند

به افرادی که باردار هستند توصیه می شود از انواع خاصی از غذاهای دریایی حاوی جیوه اجتناب کنند. اما کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان (ACOG) گوش ماهی را به عنوان "بهترین" انتخاب می کند و به افرادی که انتظار دارند 2 تا 3 وعده از بهترین غذاهای دریایی را در هفته مصرف کنند، پیشنهاد می کند. انتخاب های دیگر عبارتند از میگو، ماهی کف پا، ماهی قزل آلا، و ماهی کلمه

مصرف گوش ماهی و سایر صدف های کم جیوه آن را راهی ایمن برای به دست آوردن مزایای سلامتی غذاهای دریایی در دوران بارداری می کند.

علاوه بر این، گوش ماهی بسیاری از مواد مغذی کلیدی را که در بارداری مفید هستند، مانند آهن، B12، کلسیم، روی و پروتئین را فراهم می کند.

ممکن است خطر بیماری ها را کاهش دهد

گوش ماهی حاوی تورین است، اسید آمینه ای که به طور طبیعی در بدن، به ویژه در قلب، خون، شبکیه چشم و مغز در حال رشد یافت می شود.

در حالی که تورین یک اسید آمینه ضروری نیست، اما توسط برخی از محققان به عنوان "شرط ضروری" توصیف شده است، زیرا در عملکردهای مهمی مانند تنظیم و تعدیل کلسیم، تولید اسید صفراوی، تثبیت غشاء و عملکرد مناسب سیستم ایمنی نقش دارد.

انسان ها تورین را عمدتاً از طریق غذاهای دریایی مصرف می کنند. غذاهای دریایی در مقایسه با سایر گوشت ها مقادیر بیشتری از این اسید آمینه را فراهم می کنند. تائورین اثرات مفیدی بر فشار خون و سطح کلسترول دارد. همچنین نشان داده شده است که اثرات ضدالتهابی بر بیماری های مرتبط با سبک زندگی دارد.

تحقیقات در مورد فواید تورین تا حدودی محدود است. هنوز برای تایید مکانیسم های ارتقای سلامت مرتبط با تورین به شواهد بیشتری در انسان نیاز است

ممکن است به تقویت استخوان ها کمک کند

گوش ماهی چندین ماده مغذی را ارائه می دهد که برای حفظ سلامت استخوان ها مهم هستند. آنها مقداری کلسیم، منیزیم و سلنیوم را فراهم می کنند و منبع عالی پروتئین هستند.

مطالعات آینده‌نگر بزرگ کاهش قابل‌توجهی در شکستگی‌های استخوان مربوط به دریافت پروتئین را نشان می‌دهد. منابع پروتئین بدون چربی از غذاهایی مانند گوش ماهی یا سایر صدف‌ها می‌تواند به ویژه برای افراد مستعد پوکی استخوان مانند افراد مسن مفید باشد.

ممکن است به کاهش وزن کمک کند

غذاهای کم‌چرب و پروتئین بالا، مانند گوش ماهی و سایر صدف‌ها ممکن است به افرادی که در تلاش برای کاهش وزن هستند کمک کند. هنگامی که با محدودیت کالری ترکیب می شود، مصرف غذاهای دریایی بدون چربی و چرب با افزایش کاهش وزن همراه است.

هنگامی که هیچ محدودیتی در کالری وجود ندارد، مصرف غذاهای دریایی نشانگرهای خطر مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد و حساسیت به انسولین را در بزرگسالان مقاوم به انسولین بهبود می‌بخشد.

غذاهای با پروتئین بالا نیز ممکن است به هورمون های گرسنگی کمک کنند. مطالعات نشان می‌دهند که پروتئین بر مسیرهای هورمونی مختلف اشتها تأثیر می‌گذارد و جلوگیری از به دست آوردن مجدد وزن از دست رفته را آسان‌تر می‌کند.

آلرژی به گوش ماهی

آلرژی به صدف به خصوص در بزرگسالان رایج است، اما معمولاً شامل واکنش به میگو، خرچنگ و لابستر است. بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی به صدف ها هنوز هم می توانند گوش ماهی، ماهی و برخی نرم تنان دیگر (مانند صدف) بخورند. با این حال، کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی توصیه می کند که هر فردی که علائم آلرژی به صدف را نشان می دهد، قبل از مصرف هر نوع صدف دیگر با پزشک خود مشورت کند.

همچنین هنگام خوردن غذا در بیرون از خانه مراقب باشید. انواع مختلف صدف ها معمولاً در نزدیکی یکدیگر در رستوران ها و بازارها ذخیره و تهیه می شوند، بنابراین آلودگی متقاطع ممکن است رخ دهد. علائم آلرژی به صدف شامل استفراغ، گرفتگی معده، مشکل در تنفس، گرفتگی گلو، کهیر و سرگیجه است.

اگر مشکوک به آلرژی به صدف هستید، با یک متخصص آلرژی برای تشخیص و برنامه مدیریت رسمی صحبت کنید. پزشک شما همچنین ممکن است یک EpiPen (اپی نفرین) را برای استفاده اضطراری در طول واکنش های آلرژیک شدید تجویز کند.

اثرات نامطلوب

افرادی که به نمک حساس هستند یا مراقب مصرف سدیم خود هستند، ممکن است بخواهند هنگام مصرف گوش ماهی به روش تهیه ای که انتخاب می کنند توجه داشته باشند. سعی کنید چاشنی هایی را انتخاب کنید که نمک نداشته باشند. این غذای دریایی به طور طبیعی سدیم بیشتری نسبت به سایر انواع صدف دارد.

گوش ماهی 660 میلی گرم سدیم را در هر وعده (حدود 29 درصد از مصرف روزانه توصیه شده) فراهم می کند، در حالی که یک وعده میگو 292 میلی گرم سدیم را تامین می کند. میگوی دریایی در هر وعده تنها 90 میلی گرم سدیم دارد. دستورالعمل های غذایی کنونی USDA نشان می دهد که بزرگسالان نباید بیش از 2300 میلی گرم سدیم در روز مصرف کنند.

انواع گوش ماهی

انواع مختلفی از گوش ماهی دردنیا یافت می شود، از جمله گوش ماهی، گوش ماهی خلیجی و گوش ماهی کالیکو. گوش ماهی های پرورش یافته در مزرعه نیز از اروپا، چین و ژاپن می آیند. اندازه آنها بر اساس محل رشد آنها می تواند از کوچک تا بزرگ متغیر باشد.

  • گوش ماهی های دریایی (Placopecten Magellanicus) گوش ماهی های بزرگی هستند که در آب های شمال شرقی ایالات متحده و کانادا برداشت می شوند.
  • گوش ماهی های بادگیر (Patinopecten caurinus) گوش ماهی های بزرگی هستند که در آب های آلاسکا برداشت می شوند.
  • گوش ماهی ژاپنی (Patinopecten yessoensis) گوش ماهی بزرگی است که در ژاپن برداشت می شود.
  • گوش ماهی خلیج (Argopecten irradians) گوش ماهی های متوسطی هستند که در آب های کارولینای شمالی تا ماساچوست برداشت می شوند.
  • گوش ماهی صورتی (Chlamys rubida) گوش ماهی متوسط تا کوچکی است که در آب های آلاسکا تا کالیفرنیا برداشت می شود.
  • گوش ماهی خاردار (Chalmys hastata) گوش ماهی های متوسط تا کوچکی هستند که در آب های آلاسکا تا کالیفرنیا برداشت می شوند.
  • گوش ماهی کالیکو (Argopecten gibbus) گوش ماهی های کوچکی هستند که در آب های کارولینای شمالی تا فلوریدا برداشت می شوند.
  • گوش ماهی ملکه (Chlamys opercularis) گوش ماهی کوچکی است که در اروپا برداشت می شود.
  • گوش ماهی ایسلندی (Chalmys islandica) گوش ماهی کوچکی است که در اروپا، ایسلند و کانادا برداشت می شود.

گوش ماهی خلیجی رایج ترین گوش ماهی و ساده ترین گوش ماهی است که در اکثر فروشگاه های مواد غذایی یافت می شود. گوش ماهی دریایی نیز در بسیاری از خواربار فروشی ها یافت می شود اما معمولاً گران تر هستند. گوش ماهی کامل ممکن است در بازارهای ویژه غذاهای دریایی فروخته شود، اما معمولاً فقط قسمت ماهیچه ای در اختیار مشتری قرار می گیرد.

مصرف کنندگانی که نگران پایداری هستند می توانند گوش ماهی اقیانوس اطلس (Placopecten Magellanicus) را با وجدان راحت انتخاب کنند زیرا بیش از حد صید نمی شوند.

طبق گفته اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA)، گوش ماهی‌های دریایی صید شده در اقیانوس اطلس یک انتخاب هوشمندانه از غذاهای دریایی هستند، زیرا تحت قوانین ایالات متحده مدیریت پایدار و مسئولانه برداشت می‌شوند.

گوش ماهی وقتی بهترین است

گوش ماهی های دریایی در اواخر تابستان یا اوایل پاییز تخم ریزی می کنند، اگرچه برخی ممکن است در اوایل بهار تخم ریزی کنند. پس از خروج از تخم، لارو گوش ماهی به مدت 4 تا 6 هفته در ستون آب باقی می ماند و سپس در کف اقیانوس مستقر می شود. گوش ماهی کالیکو تازه معمولاً از دی تا اردیبهشت در دسترس است.

تقریباً همه فروشگاه ها گوش ماهی منجمد را در تمام طول سال می فروشند. اما برچسب ها را با دقت بخوانید زیرا برخی از جایگزین های گوش ماهی از ماهی تهیه می شوند.

ذخیره سازی و ایمنی مواد غذایی

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) توصیه می‌کند که فقط زمانی غذاهای دریایی تازه بخرید که منجمد، یخچال یا روی بستر ضخیم یخی که در حال آب شدن نیست نمایش داده شوند. اگر گوش ماهی کامل می‌خرید، آن‌هایی را که پوسته‌های ترک خورده یا شکسته دارند دور بیندازید.

اگر گوش ماهی یخ زده (بدون پوسته) خریداری می کنید، مطمئن شوید که بسته بندی آن پاره نشده یا آسیب دیده است. از بسته‌هایی که دارای کریستال‌های یخ قابل مشاهده هستند خودداری کنید زیرا ممکن است ذوب شده و دوباره منجمد شده باشند.

بعد از اینکه گوش ماهی ها را به خانه آوردید، فوراً آن ها را در یخچال بگذارید و ظرف 2 روز استفاده یا فریز کنید. گوش ماهی های یخ زده را در یخچال یا با غوطه ور کردن در آب سرد آب کنید.

نحوه تهیه گوش ماهی

پختن گوش ماهی می تواند کمی مشکل باشد زیرا به دلایل ایمنی هرگز نباید آنها را نیم پز کرد. آنها باید همیشه تا زمانی که گوشت سفت و شفاف شود، پخته شوند. اما پخت بیش از حد گوش ماهی آنها را لاستیکی می کند.

بیشتر مردم گوش ماهی را در تابه داغ با کره یا روغن زیتون تفت می دهند. گوش ماهی ها را باید قبل از قرار دادن در تابه خشک کنید. کره یا روغن، سیر له شده و یک یا دو شاخه رزماری( اختیاری) را به تابه اضافه کنید. برای هر طرف حدود دو دقیقه روی حرارت متوسط رو به بالا بپزید (اگرچه زمان آن می تواند بر اساس اندازه گوش ماهی متفاوت باشد). در صورت تمایل، روی گوش ماهی آب لیموی تازه بپاشید.

گوش ماهی را می توان کوبیده و سرخ کرد. بسیاری از مردم آن ها را در ترب میل می کنند یا از آن ها به صورت ساده لذت می برند.

گوش ماهی وقتی دوباره گرم می شود یا سرد به عنوان غذای باقی مانده سرو می شود، خوب عمل نمی کند. به طور کلی سعی کنید گوش ماهی را بلافاصله پس از اتمام پخت آن میل کنید.

  • جیم فیت
  • 1402/11/11

0 نظر

  • ارسال نظر
    برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
    ارسال