join Now
log In
لگوی باشگاه بدنسازی جیم فیت

ثبت نام کنید

ازحروف فارسی استفاده کنید
نام کاربری لاتین و بیش از سه حرف باشد
شماره شما صحیح نیست
سن شما مقول نیست
وزن صحیح را وارد کنید
قد شما مقول نیست
قبلا ثبت نام کردم

ورود به حساب

نام کاربری صحیح نمی باشد
شماره همراه را صحیح وارد کنید
هنوز ثبت نام نکردم!

باشه
اخطار

باشه
ثبت نظرات
با ثبت هر نظر 5 امتیاز دریافت کنید
سفارش برنامه تمرینی فقط با ۱۵۰ تومان
چند نان تست و حبوبات روی یک میز

12 غذای پر کربوهیدرات که فوق العاد سالم هستند

در طول سال ها، کربوهیدرات ها شهرت بدی پیدا کرده اند. مردم اغلب آنها را با افزایش وزن، دیابت نوع 2 و انواع دیگر بیماری ها مرتبط می دانند.

بله، درست است که غذاهای فرآوری شده سرشار از قند و غلات تصفیه شده معمولاً فاقد ویتامین ها و مواد معدنی مهم هستند. با این حال، بسیاری از غذاهای غنی از مواد مغذی و غنی از فیبر در واقع می توانند برای شما بسیار مفید باشند.

در حالی که رژیم های کم کربوهیدرات می تواند برای برخی افراد مفید باشد، هیچ دلیلی وجود ندارد که به طور کامل از غذاهای پر کربوهیدرات اجتناب کنید.

در اینجا 12 غذای پر کربوهیدرات وجود دارد که فوق العاده سالم هستند.

1. کینوا

دانه های کینوا

کینوا یک دانه مغذی است که در بین مصرف کنندگان آگاه به سلامتی بسیار محبوب شده است.

به عنوان یک شبه غلات طبقه بندی می شود، که دانه ای است که مانند یک دانه تهیه و خورده می شود.

کینوا پخته شده حاوی 70 درصد کربوهیدرات است که آن را به یک غذای پر کربوهیدرات تبدیل می کند. با این حال، منبع خوبی از پروتئین و فیبر نیز می باشد .

کینوا سرشار از بسیاری از مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است و با مزایای سلامتی مختلفی از جمله بهبود مدیریت قند خون و سلامت قلب مرتبط است .

علاوه بر این، حاوی هیچ گونه گلوتن نیست، که آن را به یک جایگزین محبوب برای گندم برای کسانی که رژیم غذایی بدون گلوتن دارند تبدیل می کند.

کینوا همچنین بسیار سیر کننده است زیرا فیبر و پروتئین نسبتا بالایی دارد. به همین دلیل، ممکن است به ارتقاء مدیریت وزن سالم و سلامت روده کمک کند .

خلاصه
کینوا بسیار مغذی است و ممکن است به بهبود مدیریت قند خون و حمایت از سلامت قلب کمک کند. کینوا همچنین سرشار از پروتئین و فیبر است، بنابراین ممکن است برای کاهش وزن مفید باشد، زیرا هر دوی این مواد مغذی می‌توانند به شما کمک کنند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید.

2. جو

جو دو سر

جو دوسر یک غلات کامل فوق العاده سالم و منبع عالی بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است.

جو خام حاوی 70 درصد کربوهیدرات است. یک وعده 1 فنجان (81 گرم) حاوی 54 گرم کربوهیدرات از جمله 8 گرم فیبر است. آنها به ویژه در نوع خاصی از فیبر به نام بتا گلوکان جو دوسر سرشار هستند.

جو همچنین منبع نسبتا خوبی از پروتئین است و حاوی پروتئین بیشتری نسبت به اکثر غلات است .

تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن جو ممکن است با کاهش سطح کلسترول، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

خوردن جو همچنین ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد، به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 .

علاوه بر این، جو دوسر بسیار سیر کننده است، که می تواند به کنترل وزن سالم کمک کند .

خلاصه
جو حاوی بسیاری از مواد مغذی مفید از جمله فیبر و پروتئین است. همچنین مطالعات نشان داده است که مصرف جو دو سر سطح قند و کلسترول خون را کاهش می دهد.

3. گندم سیاه

گندم سیاه

مانند کینوا، گندم سیاه نیز یک شبه غلات محسوب می شود. گندم سیاه با وجود نامش به گندم مربوط نمی شود و گلوتن ندارد.

گندم سیاه خام حاوی 75 گرم کربوهیدرات است، در حالی که بلغور گندم سیاه پخته شده حاوی حدود 19.9 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم است .

گندم سیاه بسیار مغذی است و حاوی پروتئین و فیبر است. همچنین نسبت به بسیاری از غلات دیگر دارای مواد معدنی و آنتی اکسیدان بیشتری است .

علاوه بر این، مطالعات بر روی انسان و حیوانات نشان می دهد که ممکن است به ویژه برای سلامت قلب و تنظیم قند خون مفید باشد.

خلاصه
گندم سیاه بسیار مغذی است و حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به بسیاری از غلات است. گندم سیاه مربوط به گندم نیست و حاوی گلوتن نیست. خوردن آن ممکن است برای سلامت قلب و تنظیم قند خون مفید باشد.

4. موز

موز

موز یک میوه محبوب است که مردم دوست دارند در دستور العمل های مختلف از آن استفاده کنند.

یک موز بزرگ (136 گرم) حاوی حدود 31 گرم کربوهیدرات است، چه به شکل نشاسته یا قند .

موز همچنین سرشار از پتاسیم و ویتامین های B6 و C است و حاوی چندین ترکیب گیاهی مفید است.

به لطف محتوای بالای پتاسیم، موز ممکن است به کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب کمک کند .

موز نارس و سبز نشاسته بیشتری دارد. این ماده با رسیدن موز به قندهای طبیعی تبدیل می شود و در این فرآیند زرد می شود. بنابراین، اگر موز خود را زمانی که کمتر رسیده است بخورید، نشاسته بیشتری و شکر کمتری دریافت خواهید کرد.

موز نارس و کمتر رسیده همچنین حاوی مقادیر مناسبی از نشاسته مقاوم و پکتین است که هر دو از سلامت گوارش حمایت می کنند و سوخت برای باکتری های مفید روده شما فراهم می کنند .

خلاصه
موز سرشار از پتاسیم است، ماده معدنی که نقش کلیدی در تنظیم فشار خون دارد. موز کمتر رسیده همچنین حاوی نشاسته و پکتین مقاوم است که هر دو می توانند سلامت گوارش را بهبود بخشند.

5. سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین یک غده یا سبزیجات ریشه ای خوشمزه و مغذی است.

نصف فنجان (100 گرم) سیب زمینی شیرین له شده و پخته شده با پوست حاوی حدود 20.7 گرم کربوهیدرات است که از نشاسته، شکر و فیبر تشکیل شده است .

سیب زمینی شیرین همچنین منبع غنی ویتامین A، ویتامین C و پتاسیم است .

علاوه بر این، آن‌ها مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند، که ترکیباتی هستند که به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد مضر در سلول‌های شما کمک می‌کنند تا از شما در برابر بیماری‌های مزمن محافظت کنند .

خلاصه
سیب زمینی شیرین منبع عالی ویتامین A به همراه چندین ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های دیگر است.

6. چغندر

چغندر

چغندر یک سبزی ریشه بنفش است .

 چغندر خام و پخته حاوی حدود 10 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم است که عمدتاً از قند و فیبر است .

آنها همچنین مملو از ویتامین ها و مواد معدنی، همراه با آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات گیاهی هستند .

چغندر همچنین سرشار از نیترات های معدنی است که در بدن شما به اکسید نیتریک تبدیل می شود. اکسید نیتریک فشار خون را کاهش می دهد و ممکن است خطر ابتلا به چندین بیماری را کاهش دهد.

آب چغندر همچنین دارای نیترات بسیار بالایی است و ورزشکاران گاهی اوقات از آن برای افزایش عملکرد بدنی خود استفاده می کنند .

این به این دلیل است که اکسید نیتریک رگ‌های خونی شما را شل می‌کند و به اکسیژن اجازه می‌دهد در طول ورزش به طور موثرتری جریان یابد.

خلاصه
چغندر سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است. آنها همچنین حاوی مقادیر زیادی نیترات معدنی هستند که می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد و عملکرد فیزیکی را افزایش دهد.

7. پرتقال

پرتقال

پرتقال یک نوع مرکبات محبوب است.

آنها عمدتا از آب تشکیل شده اند و از حدود 15.5 گرم کربوهیدرات در هر وعده 100 گرمی تشکیل شده اند. پرتقال همچنین منبع خوبی از فیبر است .

پرتقال به ویژه سرشار از ویتامین C، پتاسیم و برخی ویتامین های گروه B است. علاوه بر این، آنها حاوی اسید سیتریک و همچنین چندین ترکیب گیاهی قوی و آنتی اکسیدان هستند .

خوردن پرتقال ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد و به جلوگیری از سنگ کلیه کمک کند. آنها همچنین ممکن است جذب آهن را از سایر غذاهایی که می خورید افزایش دهند، که ممکن است به محافظت در برابر کم خونی فقر آهن کمک کند.

خلاصه
پرتقال منبع خوبی از فیبر است. آنها همچنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین C و سایر ترکیبات گیاهی سالم هستند. خوردن پرتقال ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد و جذب آهن را برای جلوگیری از کم خونی افزایش دهد.

8. زغال اخته

زغال اخته

زغال اخته به دلیل محتوای غنی از آنتی اکسیدان ها اغلب به عنوان یک غذای فوق العاده به بازار عرضه می شود.

آنها بیشتر از آب و همچنین حدود 14.5 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم تشکیل شده اند .

زغال اخته همچنین حاوی مقادیر بالایی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین C، ویتامین K و منگنز است .

مطالعات نشان داده اند که زغال اخته منبع خوبی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که می تواند به محافظت از بدن شما در برابر رادیکال های آزاد آسیب رسان کمک کند. مطالعات نشان می دهد که خوردن زغال اخته حتی ممکن است حافظه را در افراد مسن بهبود بخشد .

خلاصه
زغال اخته بسیار سالم است. آنها حاوی بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند و می توانند به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو کمک کنند.

9. گریپ فروت

گریب فروت

گریپ فروت یک مرکبات با طعمی شیرین، ترش و تلخ است.

حاوی حدود 8 درصد کربوهیدرات و سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است .

بر اساس برخی از مطالعات انسانی و حیوانی، گریپ فروت می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد و مدیریت قند خون را بهبود بخشد.

علاوه بر این، تحقیقات دیگر نشان می دهد که ترکیبات خاصی که در گریپ فروت یافت می شود می تواند به جلوگیری از سنگ کلیه، کاهش سطح کلسترول و حتی به طور بالقوه کند کردن رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک کند.

با این حال، دانشمندان باید مطالعات بیشتری در مورد اثرات گریپ فروت در انسان انجام دهند.

خلاصه
گریپ فروت حاوی بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مفید است. ممکن است فواید متعددی برای سلامتی داشته باشد.

10. سیب

سیب

سیب ها به دلیل طعم شیرین، ترش و بافت ترد خود به خوبی شناخته شده اند.

آنها در رنگ‌ها، اندازه‌ها و طعم‌های زیادی در دسترس هستند، که همه آنها معمولاً حاوی 14 تا 16 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم هستند .

سیب همچنین دارای بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است، اما معمولاً فقط در مقادیر کم.

با این حال، آنها منبع خوبی از ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند.

سیب همچنین ممکن است چندین فواید سلامتی، از جمله بهبود مدیریت قند خون و سلامت قلب را ارائه دهد .

تحقیقات اولیه نشان می دهد که افزودن سیب به رژیم غذایی شما حتی ممکن است با کاهش خطر ابتلا به برخی از T همراه باشدانواع سرطان با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است .

خلاصه
سیب حاوی مقدار مناسبی ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی است. خوردن سیب ممکن است مدیریت قند خون را بهبود بخشد و همچنین خطر بیماری قلبی و به طور بالقوه حتی انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد.

11. لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی از خانواده حبوبات و از انواع لوبیا معمولی است.

لوبیا چشم بلبلی پخته شده حاوی حدود 21.5 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم است که به شکل نشاسته و فیبر است. این حبوبات همچنین سرشار از پروتئین است.

لوبیا چشم بلبلی منبع خوبی از بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است. آنها همچنین سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی، از جمله آنتوسیانین ها و ایزوفلاون ها هستند .

مزایای سلامتی متعدد آنها شامل بهبود تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است .

خلاصه
لوبیا چشم بلبلی حاوی بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. لوبیا پخته شده نیز منبع خوبی از پروتئین است و با چندین فواید سلامتی مرتبط است.

12. نخود

نخود

نخود که به عنوان لوبیا گاربانزو نیز شناخته می شود، بخشی از خانواده حبوبات است.

نخود پخته شده حاوی 27.4 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم است و تقریباً 8 گرم فیبر دارد. آنها همچنین منبع خوبی از پروتئین گیاهی هستند .

نخود حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله آهن، فسفر و ویتامین های گروه B است.

نخود نه تنها با بهبود سلامت قلب و گوارش مرتبط است، بلکه برخی از مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که ممکن است به محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان نیز کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است .

خلاصه
نخود منبع عالی پروتئین گیاهی است و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. خوردن نخود با فوایدی برای سلامت قلب و دستگاه گوارش و همچنین پیشگیری بالقوه سرطان مرتبط است.

خلاصه مطلب

این یک افسانه است که همه کربوهیدرات ها ناسالم هستند. در واقع، بسیاری از سالم ترین غذاها سرشار از کربوهیدرات هستند.

گفته می شود، اگر رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارید، نباید کربوهیدرات را در مقادیر زیاد مصرف کنید. علاوه بر این، کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند نان سفید و پاستا، ممکن است در مقادیر زیاد ناسالم باشند.

با این حال، شما می توانید از این کربوهیدرات های مغذی و خوشمزه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و کامل لذت ببرید.
 

  • جیم فیت
  • 1402/04/05

0 نظر

  • ارسال نظر
    برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
    ارسال